Nejnovější články » Filmové novinky

Filmoví toreadoři obsadí Světozor. Festival La Película už klepe na kinosály

15.2.2019,

Příští týden začne již čtrnáctý festival španělských filmů La Película. Diváci si to nejlepší z Pyrenejského poloostrova užijí v Praze a následně v Ostravě, Brně a Hradci Králové.

Snímky plné španělštiny a temperamentu odstartují už 19. února v pražském Světozoru a nabídnou širokou škálu filmů z jihu Evropy a Latinské Ameriky.

Diváci La Películy se mohou těšit například na animovaný film pro dospělé Black se řekne Beltza či temný, politicky laděný thriller Království zabývající se věčným tématem korupce v politice. Ozvěny karlovarského festivalu naplní hvězdně obsazený snímek Všichni to vědí, ve kterém se hlavních rolí ujali Javier Bardem a Penélope Cruz. Pozornost zasluhuje také sportovní komedie Šampióni, jeden z nejúspěšnějších španělských filmů minulého roku. Snímek získal mimo jiné tři ceny Goya, včetně té za nejlepší film.

Specialitou letošní ročníku bude několik snímků z Peru a ocenění tvorby režisérky Pilar Miró. V neposlední řadě na návštěvníky čekají projekce snímku Roma, který obdržel deset nominací na Oscary. Podívejte se náš výběr toho nejlepšího, co letošní Película nabízí.

La Película 2019:
Praha: 19. - 24. 2. / Ostrava: 20. - 22. 2. / Brno: 21. - 23. 2. / Hradec Králové: 25. - 26. 2.