Filmoví toreadoři obsadí Světozor. Festival La Película už klepe na kinosály

Filmoví toreadoři obsadí Světozor. Festival La Película už klepe na kinosály 

Příští týden začne již čtrnáctý festival španělských filmů La Película. Diváci si to nejlepší z Pyrenejského poloostrova užijí v Praze a následně v Ostravě, Brně a Hradci Králové.

Snímky plné španělštiny a temperamentu odstartují už 19. února v pražském Světozoru a nabídnou širokou škálu filmů z jihu Evropy a Latinské Ameriky.

Diváci La Películy se mohou těšit například na animovaný film pro dospělé Black se řekne Beltza či temný, politicky laděný thriller Království zabývající se věčným tématem korupce v politice. Ozvěny karlovarského festivalu naplní hvězdně obsazený snímek Všichni to vědí, ve kterém se hlavních rolí ujali Javier Bardem a Penélope Cruz. Pozornost zasluhuje také sportovní komedie Šampióni, jeden z nejúspěšnějších španělských filmů minulého roku. Snímek získal mimo jiné tři ceny Goya, včetně té za nejlepší film.

Specialitou letošní ročníku bude několik snímků z Peru a ocenění tvorby režisérky Pilar Miró. V neposlední řadě na návštěvníky čekají projekce snímku Roma, který obdržel deset nominací na Oscary. Podívejte se náš výběr toho nejlepšího, co letošní Película nabízí.

La Película 2019:
Praha: 19. - 24. 2. / Ostrava: 20. - 22. 2. / Brno: 21. - 23. 2. / Hradec Králové: 25. - 26. 2.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Black se řekne BeltzaŠampióni
 

Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!