Take Me To Church poprvé naživo v originále v Praze. Ve Foru Karlín vystoupí v srpnu Hozier

Take Me To Church poprvé naživo v originále v Praze. Ve Foru Karlín vystoupí v srpnu Hozier 

Irský zpěvák Hozier míří poprvé do České republiky. Autor hitu Take Me To Church a originální zpěvák písní na pomezí blues, gospelu, rocku a popu představí 27. srpna ve Foru Karlín nové album Wasteland, Baby!

Píseň Take Me To Church unikla málokomu. Díky výrazné melodii a procítěnému přednesu jejího autora Hoziera se z ní od roku 2013, kdy se poprvé objevila ve virálním světě, stal světoznámý hit. Dopomohl tomu i text vyjadřující protest proti katolické církvi v Hozierově domovském Irsku a kontroverzní černobílý klip kritizující homofobní násilí v Rusku. Hozier teď poprvé ohlásil koncert v České republice. V pražském Foru Karlín představí své nové album nazvané Wasteland, Baby! 27. srpna.

Popularita Take Me To Church dopomohla Hozierovi k nominaci na cenu Grammy i ke smlouvě s nahrávací společností. Roku 2013 mu vyšlo první EP nazvané po zmiňovaném hitu a další rok album Hozier. To obsahovalo také písně Someone New, Work Song nebo závěrečnou Cherry Wine, která vyšla i jako charitativní singl upozorňující na problém domácího násilí. Taky získalo šest platinových ocenění a dostalo se do předních řad žebříčků v mnoha zemí. Po vydání úspěšného alba vyrazil Hozier na světové turné, vystoupil v televizi nebo složil píseň Better Love pro film The Leged of Tarzan. I specifický hlas a zdobný styl zpěvu zajistily Hozierovi světovou popularitu.

Nové album Wasteland, Baby!, které vyjde letos 1. března, bude obsahovat i už loni zveřejněný singl Nina Cried Power. Tuto poctu protestním písním za lidská práva, na které zpívá i zpěvačka Mavis Staples, si oblíbil třeba i Barack Obama. Ani této skladbě nechybí dávka sociální angažovanosti, kterou je Hozier pověstný. Kromě ní se na desce objeví dalších třináct skladeb včetně dalšícho singlu Movement, v jehož klipu vystupuje slavný ukrajinský tanečník Sergej Polunin. Nejčerstvěji vydaný singl Almost (Sweet Music) vyšel letos v lednu.

Vstupenky na pražský koncert Hoziera ve Foru Karlín budou k dispozici v ceně 890 Kč od 20. února pro ty, kteří si předobjednají nové Hozierovo album. Pro ostatní budou k dispozici od 22. února. Více informací najdete na stránce pořadatele Colours Selection.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!