Akce Cihla v Třebíči a okolí

Akce Cihla v Třebíči a okolí 

Sbírka „Akce cihla“  6.6. - 14.6.2011

Oblastní charita Třebíč pořádá již 8. ročník sbírky pro mentálně a tělesně postižené lidi s názvem „AKCE CIHLA“.

Slavnostní zahájení proběhne v pondělí 6. 6. 2011 v 15.00 hod. na Karlově náměstí v Třebíči za účasti představitelů města, zástupců třebíčské Charity a hlavního partnera akce Skupiny ČEZ. Vystoupí zde soubor Kamarádi, rekordman rychlokarikaturista, taneční skupina Arabes a je připraven i další doprovodný program – Běh pro cihlu, hry, soutěže a skákací hrad pro děti. Akce potrvá asi do 18 hod. a nebude při ní vybíráno vstupné.

V dalších dnech budou sbírková stanoviště postupně rozmisťována na různá místa v Třebíči a na náměstích v Moravských Budějovicích, Jaroměřicích n. Rok. a  Náměšti n. Osl. Studenti zde budou podávat informace o akci, zájemci budou moci přispět do speciálních pokladniček a za příspěvek 100 a více Kč obdrží cihličku, kterou mohou s vlastním podpisem věnovat Stacionáři Úsměv.

Plastové pokladny budou před sbírkovou akcí zapečetěny a na konci akce převzaty a spočítány pracovníkem příslušného Městského úřadu, ve kterém se sbírka uskutečnila,  za spoluúčasti 2 pracovníků Oblastní charity Třebíč.

Sbírka na stanovištích bude zakončena v úterý 14. 6. 2011.

Přispět lze také přímo na účet č. 2648138319/0800, ČS Třebíč.

Výtěžek  z letošní sbírky bude věnován tělesně a mentálně postiženým lidem ze Stacionáře Úsměv, Domovinky Třebíč a Střediska rané péče Třebíč na:

  • dovybavení počítačového koutku pro mentálně a jinak zdravotně postižené lidi
  • víkendové pobyty pro rodiny s dětmi se zdravotním postižením
  • podporu svozové služby

Z darů za loňský rok byla zakoupena dotyková obrazovka, speciálně upravená klávesnice a myš pro mentálně postižené lidi, byl postaven skleník pro rozšíření pracovní terapie a vybudován cvičný kuchyňský kout, který slouží k pracovně výchovné činnosti.

Více informací podá:

Martina Veselá – koordinátorka sbírky
tel. 568 408 482, 775 179 314
e-mail: dobrovolnici.trebic@caritas.cz
Marie Paločková
asistent PR
568 408 482
e-mail: marie.palockova@caritas.cz
Více najdete také na www.trebic.charita.cz
nebo na www.akcecihla.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!