Warholova Factory na jednu noc. Párty ve stylu šedesátek láká na pop-up výstavu i undergroundovou hudbu

Warholova Factory na jednu noc. Párty ve stylu šedesátek láká na pop-up výstavu i undergroundovou hudbu  

Podruhé a zřejmě naposledy se pražská MeetFactory na jeden večer promění v ikonickou Factory. 22. února přinese Andy Warhol’s Night koncerty čtyř undergroundových kapel i expozici dosud nikdy nevystavených fotografií věhlasného pop-artového umělce.

22. února uplyne třicet dva let od předčasné smrti nejslavnějšího pop-artového výtvarníka a filmaře Andy Warhola. U této příležitosti se v pražském centru MeetFactory uskuteční druhý ročník Andy Warhol’s Night, na níž atmosféru šedesátých let zajistí čtveřice kapel stylizujících se do tehdejšího undergroundu – Kill The Dandies!, Madhouse Express, Branko’s Bridge a Old Folks House. Po jejich vystoupení bude následovat afterparty s dobovou hudbou z elpíček.

Hudební zážitek doprovodí vizuální umění. Návštěvníky čeká pop-up výstava, kterou připravila pražská GOAP Gallery, jež nabízí stálou expozici věnovanou právě Andy Warholovi, ale také Salvadoru Dalí a Alfonsovi Muchovi. V MeetFactory budete mít možnost prohlédnout si snímky z Warholova pohřbu, pozvánku na zádušní mši a také dosud nevystavené fotografie Nata Finkelsteina mapující dění ve Factory v letech 1964 až 1967.

Autentickou atmosféru doplní dekorace související s umělcovou tvorbou či dress-code, který se tentokrát nese v duchu „the cool 60s“. Těšit se můžete i na fotokoutek, kde bude nachystaný polaroid. Kromě toho bude na večírku kolovat několik jednorázových fotoaparátů – návštěvníci tak budou moci po vzoru Warhola zvěčnit momentky z párty.

Foto Tereza Kopelentová

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

MeetFactory nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: MeetFactory

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!