Sedmnáctiletá zpěvačka Billie Eilish přijede v srpnu s prvním albem do Prahy

Sedmnáctiletá zpěvačka Billie Eilish přijede v srpnu s prvním albem do Prahy 

Americká hudebnice Billie Eilish, ztělesnění hlasu moderních teenagerů, připravuje vydání svého debutového alba, které má vyjít v březnu. Představí ho i v pražském Foru Karlín, kde vystoupí 20. srpna spolu s rapperem Denzelem Currym.

Billie Eilish, sedmnáctiletá Američanka, která se dostala do povědomí veřejnosti v roce 2016 se singlem Ocean Eyes, přijede v srpnu do Prahy. Představí tu své debutové album nazvané When We All Go To Sleep, Where Do We Go? Ve Foru Karlín vystoupí 20. srpna, hostovat jí bude americký rapper Denzel Curry.

Dcera herců Maggie Baird a Patricka O’Connella Billie Eilish se proslavila průlomovým singlem Ocean Eyes, který pro ni napsal bratr. Učitel tance ji totiž jednou poprosil, aby s bratrem složili píseň, ke které budou moct vytvořit taneční choreografii. „Aby si ji učitel mohl stáhnout, pověsili jsme ji na SoundCloud. Neměli jsme vážně žádné další úmysly, ale lidi si ji přes noc začali stahovat a už to bylo,“ popisuje Eilish skromně začátky své hudební kariéry.

Po prvním úspěchu Billie Eilish vydala skladby Bellyache a Bored. Spolu se skladbou Lovely, kde zpívá spolu se zpěvákem Khalidem, tvoří právě Bored součást soundtracku úspěšného seriálu 13 Reasons Why. V roce 2017 vydala Eilish EP Don’t Smile At Me, po jejímž úseku přišel přirozeně na řadu další krok, tvorba celého alba. Jeho vydání je plánované na konec letošního března. Deska bude obsahovat i skladbu Bury a Friend, která má na YouTube více než 40 milionů zhlédnutí.

V rámci turné přijede zpěvačka i na věhlasný kalifornský festival Coachella. Billie English je považovaná za hlas mladé generace. Tvrdí, že právě teenageři jsou budoucností světa, a proto by se jim mělo více naslouchat.

Vstupenky na její pražské vystoupení v ceně 850 Kč budou k prodeji od 13. února.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Forum Karlín nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Forum Karlín

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!