Zlatý gramofon pro Musgraves i Lady Gaga. Letošním cenám Grammy ale kraloval především rap

Zlatý gramofon pro Musgraves i Lady Gaga. Letošním cenám Grammy ale kraloval především rap 

Letošní ceny pro nejlepší počiny na hudební scéně putují ke country zpěvačce Kacey Musgraves i herci Donaldu Gloverovi aka Childish Gambinovi. In memoriam byl oceněn Chris Cornell, nejlepší rapové album vyhrála poprvé v historii žena.

V americkém Los Angeles se po jedenašedesáté udílely ceny Grammy. Nejvíc zlatých gramofonů si odnesla zpěvačka Kacey Musgraves společně s Childishem Gambinem. Oba triumfovali čtyřikrát. Gambino, vlastním jménem Donald Glover, je navíc první rapper, který zaujal akademiky nahrávkou roku This Is America. Rovněž poprvé v historii zvítězila v kategorii rapové album žena. Trofej patří Cardi B za Invasion of Privacy. Country zpěvačka Musgraves bodovala s deskou Golden Hour.

O jednu cenu Grammy méně, tedy tři, si odnesly zpěvačky Lady Gaga a Brandie Carlile. První zmiňovaná je v kurzu i díky filmu Zrodila se hvězda, za který už ji patří Zlatý glóbus, BAFTA i právě Grammy. Hořký večer si naopak prožil rapper Kendrick Lamar, který z osmi šancí nakonec proměnil pouze jednu. Jednu jedinou, ale šťastnější cenu, převzala Ariana Grande, pro kterou to byla vůbec první proměněná nominace.

Akademie posmrtně ocenila zpěváka Chrise Cornella. Cenu za nejlepší rockový výkon s písní When Bad Does Good převzali jeho potomci. Cornell se zařadil po bok Leonarda Cohena či Davida Bowieho, kteří rovněž v minulosti triumfovali in memoriam. Objevem roku je Dua Lipa.

Kompletní výsledky najdete zde.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!