LEGO příběh 2 přináší cestování v čase, Armamagedon, ale také méně vtipu a originality

LEGO příběh 2 přináší cestování v čase, Armamagedon, ale také méně vtipu a originality70%

Animované filmy z LEGO světa jsou v dnešní době velmi oblíbené. LEGO Batman či původní LEGO příběh byly velmi komerčně úspěšné a nasadily všem dalším LEGO snímkům velmi vysokou laťku. Po dlouhém očekávání se po pěti letech na filmová plátna konečně vrací pokračování LEGO příběhu a s ním i naši známí hrdinové z Bricksburgu. Ačkoliv film přináší nové postavy, příběhy a zvraty, chybí zde více originality a vtipu, což je veliká škoda.

LEGO příběh 2 začíná přesně tam, kde skončil předchozí díl. Přiletěli mimozemšťané z planety DUPLO a nikdo nechápe, co vlastně chtějí. Obyvatelé města neustále čelí opakovaným nájezdům této neznámé rasy, která vše ničí mnohem rychleji, než oni stíhají opravovat.

Po pěti letech tomu není jinak a z obyvatel se stávají jen zatrpklí lidé, kteří nemají chuť k životu. Jediný Emmet (Chris Pratt) zůstává optimista a snaží si užívat život na plno. Nečekaný únos jeho přátel Emmeta donutí vydat se do neprozkoumaných pustin LEGO vesmíru, včetně podivné zpívající galaxie. Zde on a všichni jeho přátelé projdou zkouškou odvahy a ukáže se, jak výjimeční hrdinové ve skutečnosti jsou.

Režie se tentokrát chopil Mike Mitchell, který má na svém kontě například filmy Megamysl či Shrek: Zvonec a konec. Autoři prvního dílu zůstali pouze v roli scénáristů a producentů. Snímku to ale v zásadě nijak neuškodilo a my si můžeme užít skvělou LEGO jízdu. 

Ačkoliv je film zajímavý, akční a odkryjí se nám nové obzory, tak je o chlup horší než jeho starší brácha. Chybí mu špetka originality, protože se hodně opírá o předchozí snímky, a my tedy už od začátku víme, co které věci ve filmu symbolizují nebo jaký styl humoru nás u daných postav čeká. V tomto ohledu je snímek velmi předvídatelný a možná až ohraný. Navíc je zde mnohem méně vtipu než v předchozím dílu, a to filmu bohužel ubírá na kvalitě. 

Autoři se snažili přidat do snímku prvky muzikálu, jak je tomu například u animáku Na vlásku. Muzikálové pasáže jsou ale velmi oddělené od zbytku filmu a jsou tam napasované tak trochu uměle. Děti je ale určitě ocení a možná i někteří dospělí.

Celkově se jedná o skvělý snímek, který má zajímavý příběh, chytlavou hudbu a naprosto úžasnou animaci. Ačkoliv už není tak inovativní a revoluční jako jeho předchůdce a humor zde krapet chybí, i tak může vykouzlit hned několika dětem a dospělým úsměv na tváři. A navíc má velmi povedený dabing – a to už se vyplatí. 

Názor informuji.cz: 70%

Kdy a kde dávají film: LEGO® příběh 2

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!