Pražský týden módy odhalil program. V březnu hlavní stage v Kotvě obsadí Michael Kováčik i Tereza Vu

Pražský týden módy odhalil program. V březnu hlavní stage v Kotvě obsadí Michael Kováčik i Tereza Vu 

Jarní edice Mercedes-Benz Prague Fashion Week (MBPFW) odtajnila program. Módní přehlídky se uskuteční od 23. do 26. března a nebudou na nich chybět návrhy Zuzany Kubíčkové, Mira Saba, Nehery, Terezy Vu nebo Michaela Kováčika. Doprovodný program nabídne bezplatné akce, třeba market české autorské módy, večírky i přehlídku mladého návrháře Jana Černého.

Přehlídky březnového módního týdne představí celkem 20 návrhářů a značek, tři školní ateliéry a ve společném bloku také čtyři finalisty soutěže pro mladé návrháře VAN GRAAF Junior Talent 2019. Prezentovat budou kolekce na sezónu podzim/zima 2019.

Mezi návrháři a značkami se objeví pravidelní účastníci festivalu, například Miro Sabo, Petra Balvínová, Petra Ptáčková a také jedna z největších tuzemských oděvních značek Pietro Filipi. Mezi naprosté nováčky na scéně MBPFW pak budou patřit dvě mladé návrhářky – Božidara a Vanda Janda. Tvorbu budoucí generace designérů zastupují dva ateliéry UMPRUM (Design oděvu a obuvi prof. Liběny Rochové a Ateliér módní tvorby Pavla Ivančice) a také Ateliér design oděvu Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.

Návštěvníky čeká i přehlídka španělské návrhářky Melanie Freire Vázquezové. Ta se uskuteční v rámci výměnného programu Mercedes-Benz International Designer Exchange Program a naváže na lednovou prezentaci Zuzany Kubíčkové v Madridu. „Výměnný program umožňuje designérům konfrontovat jejich tvorbu a pojetí přehlídky se zahraničními kolegy,“ uvedl ředitel Mercedes-Benz Cars ČR Marc Boderke.

Z podzimní edice 2018. Foto archiv MBPFW

Březnovým Fashion Templem, tedy hlavním sídlem módních přehlídek, bude páté patro obchodního domu Kotva. Řada tvůrců se představí i na jiných místech v Praze, mimo jiné v Lobkowiczkém paláci, hotelu Four Seasons či prostoru DUP39.

I letos na jaře nabízí program akce volně přístupné veřejnosti. Diváci mohou bezplatně zhlédnout zahajovací show týdne módy 23. března v DUP39, přehlídku mladého návrháře Jana Černého, instalaci FUTURE FASHION by Vodafone, jež bude k vidění v neděli odpoledne a večer v zásobovacích garážích Kotvy, nebo zajít na večírky – afterparty sobotního slavnostního zahájení v Groove baru či čtvrteční Afterhours v podniku SmetanaQ.

Volný vstup bude také na tradiční trh české autorské módy (od 18. března do 4. dubna), který v Bibloo Concept Storu v obchodním domě Kotva nabídne reprezentativní výběr kvalitní lokální módy.

Kompletní program naleznete zde.

Z podzimní edice 2018. Foto archiv MBPFW

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!