Inženýři svatých pekel. Architects se mohli spolehnout na vydařené album a skvělé předskokany

Inženýři svatých pekel. Architects se mohli spolehnout na vydařené album a skvělé předskokany 

Jen málokdy tomu bývá, aby hvězda večera měla dvojici tak silných předkapel. Samotní Architects, kteří přivezli do Fora Karlín desku Holy Hell, nadšený dav po zásluze odměnili, ale byli to už australští Polaris a Američané Beartooth, kteří před nimi pořádně zatápěli pod kotlem.

Forum Karlín nebylo zcela vyprodané, ale žánrem čtvrtečního večera přece jen nebyl popík ze Španělska nebo písničkáři z Británie. Metalové osazenstvo je specifická skupina lidí, která však tu svou muziku naprosto zbožňuje. Dav očekával řádné peklo, které měla evokovat poslední studiová nahrávka britských Architects, Holy Hell. Pro mnohé ještě lepší album než ceněné All Our Gods Have Abandoned Us. A typické metalové inferno se dostavilo.

Polaris odpálili show s písní The Remedy. Australané za krátký čas, který měli na scéně, předvedli dobré vokály, které vždy oživí poněkud monotónní řev. Vyčnívala také některá kytarová sóla a velké finále v podobě Consume a Lucid. Opravdu vydařený start do večera ještě znatelněji podpořili “medvědi z USA” Beartooth promující svou desku Disease z loňského podzimu. Z té zazněly úvodní Bad ListenerManipulation či You Never Know. V polovině setu diváky rozproudilo také sólo Connora Denisa na bicí. Závěr pak patřil stejnojmennému ústřednímu singlu z posledního alba Disease

V půl desáté večer nastal čas na pražskou zastávku Holy Hell tour. Partička kolem Sama Cartera se za zvuku Death Is Not Defeat zahalila do spršky světěl, kterými po celou show nešetřila nejen na bláznivý kotel před nimi, ale i zbytek osazenstva Fora Karlín. Nejnovější nahrávka byla podle očekávání slyšet nejvíc, ale kapela si byla dobře vědoma úspěchu desky All Our Gods Have Abandoned Us a zařadila do setlistu i pět tracků z ní včetně velmi populární skladby A Match Made in Heaven.

Carterův řev, specifický pro štědřejší tónové zabarvení v porovnání se svými předskokany, s čistými vokály šetřil. I metalový fanoušek by totiž ocenil častější přechody mimo drsný žánr, protože kytary do melodičtější polohy sklouzávaly často a písním to velmi pomáhalo. Největším problémem ostrovanů byla zmiňovaná světla, která byla přes čáru. Mezi Mortal After All a Downfall tak mohli skutečně jen někteří v sále členy metalové formace najít. Ostrá party se dočkala i vtipnějšího momentu, kdy Carter přeskočil v setlistu These Colours Don't Run a chtěl zpívat A Match Made in Heaven. Na chybu upozornili ti nejvěrnější fanoušci a frontman se zřejmě nestačil divit, jak dobře mají jejich koncerty nastudované.

A Wasted Hymn představovala falešné finále, po kterém pětice z Brightonu přidala ještě část Memento Mori a zakončila svůj pražský vyrvál s Gone With the Wind a Doomsday. Metalový fanoušek tradičně po konci show sotva něco slyšel a sítnice měl také lehce v ohrožení, ale i podle toho, jak kotel uprostřed show 'pádloval' jako jeden muž, mohly obě strany odcházet spokojené. Architects našli v Karlíně ráj a fanoušci slibované peklo na zemi.

Foto: Barbora Bittnerová

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!