Nejnovější články » Hudební novinky

Známe předskokany Eda Sheerana. Budou jimi James Bay a Zara Larsson

31.1.2019,

7. a 8. července nebude Ed Sheeran jedinou hvězdou zářící na pražském Letišti Letňany. Fanoušci se mohou těšit na držitele Brit Award a tří nominací na Grammy, Jamese Baye a severskou popovou zpěvačku Zaru Larsson. Na rozdíl o Eda Sheerana oba okusí Prahu z koncertního pódia poprvé.

James Bay se v Praze představí svým loňským albem Electric Lights, které sklízelo úspěchy nejen na stránkách prestižních médií jako NME, Forbes, Time nebo Roling Stones.

„Kdybych měl svoje první album popsat vizuálně, nejspíš bych zvolil oheň. To nové je o skutečném zvukovém a uměleckém vývoji. O pocitu svitu stowattové žárovky, která rozšiřuje a projasňuje to, co jsem si představoval. 'Electric Light' mi jednoduše jednoho dne přišlo na mysl a já věděl, že je perfektní," říká o svém úspěšném albu nastupující rocková hvězda.

James Bay má na svém kontě hned několik ocenění. Za své debutové album Chaos And The Calm získal nominace na Nejlepší rockové album, Nejlepší rockovou skladbu a Nejlepší album nováčka. A ke třem milionům streamů si může přičíst ocenění Brit Award i MTV za Nejlepšího nového umělce.

Milovníci popu si díky nově vycházející švédské hvězdě Zaře Larsson také přijdou na své. Zara na sebe poprvé upozornila v talentové soutěži, načež svou hudební kariéru zahájila prvním albem Introducing. Největší hit Uncover dobyl světové hudební žebříčky včetně české Evropy 2.

Díky velkým úspěchům podepsala Zara smlouvu s americkou společností Epic Records, nazpívala duet s britským zpěvákem MNEKem (nominován a cenu Grammy) nebo píseň This One's for You s hostujícím francouzským DJ Davidem Guettou, jež byla oficiální skladbou Eura 2016 ve Francii.

Titulní píseň z její albové dvojky Lush Life se stala TOP písní ve Švédsku a jednou z TOP 5 v Dánsku a Norsku. Nejnovějším hitem je podzimní singl Ruin My Life.

Edovo třetí studiové album „÷“ (Divide), které získalo ocenění Grammy a dominovalo všem světovým žebříčkům, se tak v Praze poprvé naživo představí za doprovodu britského rocku a švédského popu.