Francouská píničkářka ZAZ letos zahraje kromě Prahy i na Colours of Ostrava

Francouská píničkářka ZAZ letos zahraje kromě Prahy i na Colours of Ostrava 

Po dvou vyprodaných koncertech, které se odehrají v únoru v Praze, zavítá ZAZ i na letní festival Colours of Ostrava. Před sedmi lety právě v Ostravě vystoupila v České republice poprvé. Na svém letošním turné představí své nejnovější album Effet mirroir.

Živelná písničkářka a zpěvačka z Francie, která si říká ZAZ, potěšila české fanoušky dalším ohlášeným koncertem. V červenci přijede na festival Colours of Ostrava, kde po dvou únorových pražských koncertech představí českému publiku novou desku nazvanou Effet mirroir. ZAZ už jednou na Colours of Ostrava vystoupila, před sedmi lety tam měla českou koncertní premiéru.

Pro naše návštěvníky to bude skvělá příležitost vidět, kam se zpěvačka hudebně za těch několik let dostala," říká ředitelka festivalu Zlata Holušová. „Zároveň prostě ZAZ od první chvíle milujeme pro její neutuchající energii, bezprostřednost, optimismus a nezapomenutelné koncerty,” dodává.

Nové album, které ZAZ na letošním turné představí i v Ostravě, se jmenuje v překladu Zrcadlový efekt. „Cokoliv ve světě vidíme, je vlastně jenom naše vlastní vize zprostředkovaná vlastní optikou, určovaná tím, co máme rádi, co nenávidíme, co nás rozhněvá, co dokážeme vytvořit. Když se koukáme kolem, často vidíme sami sebe,“ vysvětluje Isabella Geffroy, jak se ZAZ jmenuje pravým jménem, název alba Effet mirroir.

Výjimečnost hudby ZAZ spočívá v míšení tradice cikánské hudby, jazzu, šansonu, popu, swingu i jiných žánrů. Svou hudební kariéru započala na pařížských ulicích, kde buskovala, a začala tak tvrdě pracovat na dnešním zaslouženém úspěchu. Kromě hudby se zpěvačka ráda vyjadřuje k dění ve světě a šíří humanistické hodnoty, propaguje respekt mezi lidmi i ochranu přírody.

Osmnáctý ročník festivalu Colours of Ostrava proběhne od 17. do 20. července 2019 opět v industriálním areálu ostravských Dolních Vítkovic. Mezi jiné vystupující patří třeba The Cure, Florence + The Machine, Rag'n'Bone Man, Mogwai, Mariza nebo Shaka Ponk. Čtyřdenní vstupenky jsou v prodeji ve festivalovém e-shopu. Cena 2 790 Kč platí na limitované množství 9 000 kusů.

Kromě Colours of Ostrava zaplní letos ZAZ 17. a 19. února pražské Forum Karlín. Oba koncerty jsou vyprodané.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!