Nejnovější články » Hudební novinky

Italské disko rozproudí hlavní město. Do Česka přijede legendární Toto Cutugno

30.1.2019,

Kongresové centrum se vrátí v čase na přelom 80. a 90. let. V polovině května vystoupí v metropoli italská hvězda první kategorie, hitmaker Toto Cutugno.

Pětasedmdesátiletý matador a vítěz Eurovize z roku 1990 se do Prahy podívá v rámci svého světového turné. Českému publiku zazpívá i své nejslavnější písně jako jsou L’Italiano, Solo Noi či Serenata. Do srdce Evropy se vrátí po sedmatřiceti letech.

Během své kariéry prodal Cutugno miliony desek a těšil svou hudbou posluchače a diváky po celém světě. Jeho skladby nadchly i české kolegy z branže, kteří jeho díla často přezpívali. Italské melodie v překladu zněly z úst Karla Gotta nebo Petry Janů. Italský veterán však vytvořil hity i pro ostatní hvězdy světového formátu. Jeho služby využili šansonierka Mireille Mathieu i rokenrolový zpěvák Johnny Halliday.

Toto Cutugno začal svou hudební kariéru za bicí soupravou. Mezi ikony italské popmusic se ale dostal až jako zpěvák především v 80. a 90. letech, kdy složil své nejznámější písně. Na kontě má celkem devatenáct desek. Na rozjetou party v italském stylu, jak jeho vystoupení promují organizátoři, se mohou čeští fanoušci těšit 14. května v Kongresovém centru.