Americké fenomenální duo Twenty One Pilots: 10 let na hudební scéně

Americké fenomenální duo Twenty One Pilots: 10 let na hudební scéně 

Název si dali podle knihy All My Sons od Arthura Millera, kde hlavní hrdina zavinil smrt 21 pilotů. Za desetileté působení na hudební scéně už získali řadu úspěchů včetně ocenění Grammy. 16. února vystoupí v Praze a my přinášíme přehled největších hitů, které na koncertu jistě zazní.

Stressed Out 

Skladba ze čtvrtého studiového alba Blurryface se v hitparádě Billboard Hot 100 se dostala dokonce na druhé místo. Společně s Heathens se tedy jedná o nejúspěšnější písně. Text je o nostalgii a vzpomínkách na dětství, povinnostech v dospělosti a o rodinných vztazích. Řada příbuzných Tylera Josepha a Joshe Duna se v objevila v klipu. 

Stressed Out byla nominována na dvě ceny Grammy – Nahrávka roku a Nejlepší výkon popového dua/skupiny - a v druhé kategorii Twenty One Pilots nominaci proměnili. Pro cenu si na pódium přišli v trenýrkách:

Když jsme se spolu před několika lety dívali na předávání Grammy, byli jsme v trenýrkách, a slíbili si, že jestli se někdy na Grammy dostaneme, převezmeme si ocenění v tom, v čem jsme před tou dobou seděli u nás v obýváku.

Heathens 

Soundtrack filmu Sebevražedný oddíl byl nominován na tři ceny Grammy a udržel se v čele žebříčku Billboard Hot 100 celé čtyři týdny. Tyler Joseph skladbu popsal takto: 

Když jsem Heathens psal, šlo mi o to, aby to byla v první řadě píseň Twenty One Pilots. Chtěl jsem, aby se našim fanouškům líbila, abychom ji mohli hrát na našich koncertech. I když se v textu objevují některá témata z filmu, tak jsem si po dokončení uvědomil, že je to stejně naše píseň.  

Ride 

Na veleúspěšném albu Blurryface vyšla kromě dvou již zmíněných také skladba Ride. V hitparádě Billboard Top 100 se dostala na páté místo (na čtvrtém místě byla Heathens) a je považována za třetí nejúspěšnější song z tvorby Twenty One Pilots. Stali se třetím rockovým seskupením, které mělo v top 5 hitparády Billboard dva singly najednou. Do té doby se to podařilo pouze Elvisovi Presleymu a The Beatles

Lane Boy 

Čtvrtá skladba z našeho seznamu, která také figuruje na albu BlurryfaceTyler Joseph v jednom z rozhovorů přiznal, že chtěl do písně dostat svoje pocity a frustrace. Když pak text ukazoval několika lidem, úplně s tím nesouhlasili. Josh Dun ho ale podpořil, a tak nakonec píseň vydali.

Je to, jako bychom probourali tu čtvrtou stěnu pokoje, ve kterém jsme, abychom ukázali okolnímu světu, jaké je to být v naší pozici.   

Heavydirtysoul 

Twenty One Pilots použili část textu z písně Street Poetry od Tylera Josepha, kterou publikoval tři roky předtím. V roce 2016, kdy píseň vydali, také získali první ocenění na American Music Awards: Nejoblíbenější pop/rocková kapela/duo/skupina a Nejoblíbenější umělec – alternativní rock.  

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!