Best of Scorpions: legendární německá skupina slaví 50 let

Best of Scorpions: legendární německá skupina slaví 50 let 

V roce 1965 založil Scorpions v Hannoveru jako školní kapelu Rudolf Schenker. Až o čtyři roky později se však stali profesionální skupinou a přidal se k nim Klaus Meine, který je frontmanem skupiny dodnes. V loňském roce vystoupili v rámci Crazy World Tour v Ostravě a my přinášíme přehled jejich největších hitů.

Wind of Change

Celosvětový hit, který oslavuje konec studené války a přináší slova naděje. Text k písni vytvořil Klaus Meine po návštěvě Moskvy a nazpíval ji v ruštině, francouzštině i ve španělštině. Jedná se o nejprodávanější single německého umělce všech dob. Nikdy předtím žádná skladba německého umělce nepřekonala hranici 100 milionů zhlédnutí na YouTube.  

Send Me an Angel  

Fenomenální skladba vyšla spolu s Wind of Change na albu Crazy World v roce 1991. V hitparádě Billboard Hot 100 dosáhla na 44. místo a v některých evropských zemích se dočkala ještě většího úspěchu, např. V Polsku byla na 3. místě. Stejný motiv hořícího anděla ze skladby použila u jednoho ze svých alb i heavymetalová kapela Black Sabbath. Proč tomu tak je, ani jedna ze skupin nikdy neprozradila.

Still Loving You 

Scorpions píseň nahráli v roce 1984 v žebříčku Billboard Hot 100 se dostala na 64. Místo. Nahráli několik verzí, jednu z nich s Berlínskou filharmonií nebo v akustické úpravě. Rudolf Schenker ji v rozhovoru popsal takto: 

Je to píseň o milostné aféře, kde si uvědomují, že by mohl být konec, ale stejně to zkusí znova. 

Rock You Like a Hurricane 

Ústřední singl devátého studiového alba Love at First Sting se v hitparádě Billboard umístil na 25. místě. Píseň se objevila v mnoha filmech, seriálech (Simpsonovi), ale i v počítačových hrách (GTA Vice City, NHL 10). Řada sportovních týmů si ji zvolila jako svou neoficiální hymnu.  

No One Like You 

Originální verzi Klaus Meine napsal v němčině a při překladu se význam značně posunul. Poprvé byla vydána na osmém studiovém albu Blackout. Videoklip se natáčel v San Franciscu a zahrál si v něm frontman Meine. V žebříčku Billboard byla píseň na 65. místě.  

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!