Budějovický Majáles 2011

Budějovický Majáles 2011 

Přípravy na letošní Majáles v Českých Budějovicích jsou už v plném proudu, dneska se objevily letáčky s konečně upřesněným programem, co nás tedy čeká první týden v květnu?

Začátek května ( konkrétně 2.- 6.května ) ovládne českobudějovické ulice a kluby studentský festival s oficiálním názvem Budějovický Majáles.  Jedním z hlavních lákadel se pro letošní rok stala N.O.H.A., ale těšit se můžete na rozmanitou škálu hudebníku, divadel, tanečníků, masek i třeba retro večer.

Všechno odstartuje již tuto sobotu 30.dubna v klubu Velbloud WARM-UP party,  kde budou prozrazeny všechny informace o majálesu, představeni moderátoři, oficiální majálesová trička, merchandise, placky … Vstup je 50,- pro studenty/ 8O,- pro ostatní. Vybírá se na podporu Budějovického Majálesu.

Ostatní  dny jsou už pro všechny ZADARMO a navíc některé kluby a kavárny připravily i majálesové akce na občerstvení jako Literární kavárna nebo třeba Café Hostel.

2.května  - pondělí : Velbloud má na programu indie night (např: Snailhouse). Připravena je i letos Darkside of Majáles, na které si zahrají jihočeské kapely a v pondělí můžete zajít do K2, Martysu, Legend Pub, Mr. Browna nebo MC Fabrika.

3.května – úterý: Velbloud a jeho slam night, Horká vana má připravenou divadelní scénu. Cuba bar rozezvučí  Disco night a  Darkside of Majáles proběhne opět ve Fabrice, Martysu, Mr.Brownu  a K2 , zahrajou kapely jako Inkubační doba, h.USA, No kapes, Péra z kanape …

4.května – středa: Retro večer U Beránka slibuje prostředí 30.let, stylové účesy, fotografie a Swing Trio Avalon . Objeví se Autobuf, pojízdná divadelní scéna a od 21:00 na Piaristickém náměstí projekce Ozvěny Fotojatek.

5.května – čtvrtek: Nabídne menší open-air scénu na Piaristickém náměstí (Playbox, Strong Coffee, Navigators, Wildstick a Prago Union).

6.května – pátek: Dovoluji si tento den nazvat hlavním dnem majálesu a zároveň vyvrcholením celého týdne.  Všechno začíná kolem poledne, kdy propukne majálesový průvod masek a následuje volba krále/královny majálesu, o pořadí králů se již teď dá hlasovat pomocí smsek. Na sokolském ostrově probíhají i doprovodné akce jako Majálesové svatby, letos zpestřené o projížďku na lodičce. Velký open-air na „sokoláku“ nabízí pestrý program – kapely jako jsou němečtí Elektrik Kezy Mezy , Pub Animals, Žagar z Maďarska, již zmíněné N.O.H.A. nebo Vees, kteří by měli začít hrát o půlnoci. Na sokolském ostrově bude i šapitó s NAAB stage a pro ty, kteří chtějí pokračovat do ranních hodin, má Velbloud i Hostel připravené dýžeje.

Po celý majáles můžete kupovat majálesová trika, placky, plakáty, CDčka kapel …

Více informací na plakátech, v letáčcích a na internetových stránkách  http://www.budejovickymajales.cz/, kde je kompletní program i videa letošních kandidátů na krále majálesu.

Takže ať vyhraje ten nejlepší a hlavně ať si všichni celý týden náramně užijeme!

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!