Claudio Simonetti doveze do Prahy hudbu legendárních Goblin

Claudio Simonetti doveze do Prahy hudbu legendárních Goblin  

Loni slavila úspěch na festivalu Brutal Assault, nyní se jedna z inkarnací legendárních Goblin vrací do České republiky, aby fanouškům nabídla svůj sólový koncert. Ten se uskuteční 13. dubna v pražské Meetfactory.

Italská prog-rocková kapela Goblin na sebe poprvé výrazněji upozornila svou spoluprací s neméně legendárním filmařem Dariem Argentem na soundtracku k filmu Profondo Rossa z roku 1975. "Tady Goblin užili zběsilých jazz-rockových motivů ala King Crimson a transformovali je do osobité podoby," přibližují organizátoři pražského koncertu.

Svou pozici pak Goblin potvrdili studiovým albem Roller i soundtrackem ke snímkům Dawn of the Dead George Romera či Suspiria. Ve své hudbě, díky níž se z Goblin stala jedna z nejdůležitějších progresivních kapel, od počátku ambiciózně kombinuje jazz, synťáky, prog rock i heavy metal.

Claudio Simonetti je nejen členem skupiny, ale rovněž známým skladatelem. Právě on přijede do české metropole s hudbou kapely Goblin. Claudio Simonetti's Goblin dorazí 13. dubna do pražské Meetfactory. Vstupenky na koncert jsou k dostání v internetovém předprodeji, a to za 650 korun.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

MeetFactory nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: MeetFactory

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!