Dvacet let svojí existence oslaví kapela UDG jarním turné

Dvacet let svojí existence oslaví kapela UDG jarním turné   

Oblíbená tuzemská kapela UDG vyráží na jarní turné, kterým odstartuje oslavu dvacátého výročí od svého vzniku. Koncertní šňůru zahájí v sobotu 23. února v Doubici a poslední zastávkou bude ve středu 3. dubna Litvínov. Mezi tím navštíví muzikanti z UDG Olomouc, Prahu, Ostravu, Brno, Plzeň, Písek a další města napříč celou republikou.

Nepoužitelní polobozi, to v překladu znamená zkratka kapely UDG, na kterou se mohou těšit fanoušci ve velkých klubech a kulturních domech po celé České republice. V celkem šestnácti městech čeká na všechny milovníky jejich hudby speciální narozeninová koncertní show, při které zazní prověřené pecky jako Kurtizána, Hvězdář nebo Buď a nebe, ale i zbrusu nové skladby.

V rámci oslav chystají UDG pro své fanoušky i nekoncertní dárky. Prvním z nich bylo akustické CD a DVD. Během léta vznikne i festivalové live CD a do konce roku by kapela chtěla dokončit nové album.

Skupině původem z Ústí nad Labem vyšlo již pět alb, z nichž poslední s názvem Emotikon vydala před dvěma lety. UDG se do širšího povědomí posluchačů dostali především díky písničce Hvězdář, která má na YouTube téměř devět milionů zhlédnutí, za svou existenci navíc získali několik cenění v prestižní anketě Žebřík. Kapela vznikla na ústeckém gymnáziu a do dnešní doby hraje v takřka nezměněné sestavě, což se v době kapelních rozpadů či radikálních personálních obměn zdá téměř neuvěřitelné. V současné době patří UGD mezi stálice na české hudební scéně.

I díky této soudržnosti neztrácí kapela energii a elán, neustále rozšiřuje svou fanouškovskou základnu a řadu let nechybí na většině významných letních akcí.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!