Anna Karenina s předskokany i tibetský Nový rok. RockOpera chystá speciální reprízy

Anna Karenina s předskokany i tibetský Nový rok. RockOpera chystá speciální reprízy 

Ruská klasika od Tolstého i Bardo Thödol inspirované Tibetskou knihou mrtvých. RockOpera Praha vstoupila do roku 2019 s oblíbenými inscenacemi, které v lednu a v únoru obzvláštní exkluzivní doprovodný program.

Před lednovou reprízou Anny Kareniny, která je na programu 23. ledna, mimořádně vystoupí kapela Rheia, v níž coby zpěvačka působí jedna ze stálic holešovické scény Helena Kubelková. V rockové opeře podle slavného románu o milostném trojúhelníku se v hlavních rolích představí Honza Toužimský, Pavla Forest, Jiří Zonyga, Viktor Dyk nebo Žántí. 

Jedno z nejimaginativnějších děl RockOpery, Bardo Thödol, bude symbolicky uvedeno v den oslav tibetského a čínského Nového roku země a prasete – 5. února. Symfonicko-rockové dílo je inspirované právě Tibetskou knihou mrtvých. V únorové repríze ho doplní bohatý doprovodný program. Diváky čekají obří kaligrafické performance novoročních manter v podání Jiřího Straky, tvorby mandal, ukázky z filmů Viliama Poltikoviče a průvodní slovo tibetoložky Zuzany Ondomišiové.

V netradiční kombinaci rockové a vážné hudby, akrobacie, ohnivé show, baletu, nového cirkusu a obřích loutek se představí Matěj Kohout, Irina Andreeva, Salvi Salvatore. Chybět nebudou ani velké hlasy, mimo jiné Viktor Dyk, Honza Toužimský, Pavla Forest či operní zpěvačka Miroslava Pilcová Časarová.

Foto © Libor Nedvídek

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

RockOpera Praha nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!