Jak postrašit batole. V převleku za teen horor se druhá Husí kůže snaží vyděsit diváka ohranými triky a mdlými cukrátky

Jak postrašit batole. V převleku za teen horor se druhá Husí kůže snaží vyděsit diváka ohranými triky a mdlými cukrátky30%

I o ukradeném Halloweenu děti stojí u domu s nápisem Husí kůže a pokřikují "trick or treat", tedy něco jako "trik nebo sladkost či zábavu", bohužel nedostanou ani jedno. Těch pár triků, které jim film předvede, může ocenit leda batole. A ani zábavy nebo sladké odměny se diváci bohužel nedočkají. Rodinný horor by tak nejspíš skončil s dveřmi od vajec nebo vchodem od toaletního papíru.

Nastává Halloween, svátek všech mrtvých. V Americe se při něm převléknou miliony dětí za čarodějnice, duchy a další potvůrky a chodí koledovat od domu k domu. V Husí kůži se ale během jejich každoročních radovánek stane něco netradičního. Všechny dekorace, kterými během této noci lidé zdobí své domy, ožijí. Vznikne tak jedna velká rodina loutky Slappyho, který nechce nic jiného než pár blízkých.

Nepodařený trik

Stejně jako série knížek R. L. Stina i druhá Husí kůže s podtitulem Ukradený Halloween cílí na děti a dospívající. Dospělí totiž bohužel vytuší pointu v podstatě hned u úvodních scén a zbytek příběhu je nepoděsí ani nepobaví. Trik, který Halloween sliboval, ne a ne přijít. Rozuzlení znáte už ve chvíli, kdy kluci najdou loutku a pár dějových odboček na tom nemůže nic změnit. Dokonce ani scény, které by vás měly překvapit, jako když si hrdinové vyrábějí kostýmy, jsou nakonec pouze zklamáním. 

U hororů ale scénáře a dialogy nebývají nikdy silnou stránkou. Nicméně jen v málokterém je druhým největším a naprosto neřešitelným problémem, kdo složí vyprané prádlo. Aby nabídl divákovi odpovědi na logické otázky, po něm snad ani nemůžeme chtít. Nečekejte proto, že se dozvíte, kdo na začátku mladým hrdinům volal, nebo proč nejstarší z hlavní trojice Sarah v mezičase mezi záchranou města flirtuje se školním fešákem. Možná si ale myslí, že Slappy začne žárlit a přestane ničit město.

Mdlá cukrovinka

Kromě triků ale mohli režisér Ari Sandel a scenárista Rob Lieber dát dětem do barevných nádob i nějakou sladkost. Bohužel ani to se jim nepovedlo. Sušenkám, které upekli, chybí originalita i vtip a bohužel chutnají víc než podprůměrně. A dospělí se snad nostalgicky usmějí jen ve chvíli, kdy se objeví červený balónek jako matná připomínka hororů, které stojí za To.

Ačkoli knižní předloha mnoho let bavila teenagery po celém světě, filmům se to zatím nedaří. První díl se Stinovými příšerami před čtyřmi lety balancoval nad propastí průměrnosti, druhý do ní ale přímo spadl a zachytil se kousek ode dna (i s tím toaletním papírem a vejci, které na něj děti naházeli). Doufejme, že za několik let se Stine nepokusí znovu své obludy vypustit. Protože, jak u předpověděla jedna z jeho knih, na konci čeká smrt.

Názor informuji.cz: 30%

Kdy a kde dávají film: Husí kůže 2: Ukradený Halloween

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!