Metronome Festival tahá další eso z rukávu. V Česku vůbec poprvé sólově vystoupí Liam Gallagher

Metronome Festival tahá další eso z rukávu. V Česku vůbec poprvé sólově vystoupí Liam Gallagher 

Metronome Festival Prague ohlásil dalšího svého letošního headlinera. A nestal se jím nikdo jiný než jeden z bratrů, kteří byli duší megaúspěšné kapely Oasis – Liam Gallagher. Ten v holešovickém areálu fanouškům nabídne svůj první český sólový koncert.

Liam Gallagher sice v Praze již před 22 lety hrál, tenkrát vystupoval ale jako frontman hvězdných Oasis, kteří se stali absolutní senzací 90. let a jednou z nejúspěšnějších britských kapel vůbec. Kvůli sporům s bratrem Noelem, který je považován za druhou polovinu kapely, se ale Oasis v roce 2009 definitivně rozpadli. Ani jeden z bratrů se však hudební kariéry nevzdal.

Liam nějakou dobu působil ve skupině Beardy Eye, kterou tvořili členové Oasis, avšak bez Noela. Kapela stihla vydat dvě studiové nahrávky, než roku 2014 oznámila konec. O tři roky později se Liam Gallagher vrátil zpátky na scénu, tentokrát se svým debutovým sólovým albem As You Were. Ochutnávku z něj doveze i na Metronome Festival. Chybět nebudou ale ani nesmrtelné písničky kapely Oasis.

„Jsme opravdu nadšení, že Liam Gallagher zvolil jako jednu ze svých letošních zastávek Prahu a Metronome Festival, a zahraje tak sólově v České republice vůbec poprvé,“ těší se programová ředitelka festivalu Barbora Šubrtová, „vychutnáte si plnohodnotný koncert pod širým nebem, ve kterém mimo aktuální a velmi úspěšné desky As You Were zazní i mnoho hitů dnes již legendárních Oasis. Bude to určitě jeden z těch koncertů, o které byste neměli přijít, protože na něj rozhodně budete dlouho vzpomínat stejně jako na koncerty Stinga, Davida Byrna, Iggyho Popa, Massive Attack nebo Chemical Brothers.“

Metronome Festival Prague, jenž proběhne ve dnech 21. a 22. června 2019 na pražském Výstavišti, již dříve ohlásil několik zahraničních interpretů, kteří dorazí na jeho letošní čtvrtý ročník. Nechybí mezi nimi skupina Morcheeba, německá formace Kraftwerk, skotští Primal Scream či polské elektropopové trio KAMP!. Českou a slovenskou hudební scénu zastoupí kapely The Ills, Pražský výběr či Khoiba.

Vstupenky na festival jsou k dostání v internetovém předprodeji. Dvoudenní permanentka na stání je k dostání za 1 790 korun, na sezení za 2 490 korun. K dispozici jsou také speciální VIP lístky přinášející hned několik výhod. Ceny platí do 21. ledna, poté se bude zdražovat.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Výstaviště Praha Holešovice nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!