Spolupráce Karlína s Plzní přinese slavnou operetu. Veselá vdova se chystá na svou zimní premiéru

Spolupráce Karlína s Plzní přinese slavnou operetu. Veselá vdova se chystá na svou zimní premiéru 

Úspěšné dílo Franze Lehára už klepe na dveře. Operetu s krásnými melodiemi a švihem uvede ve čtvrtek Hudební divadlo Karlín a v únoru následně i Divadlo J. K. Tyla v Plzni.

Podle ředitele plzeňské scény a režiséra operety Martina Otavy půjde o elegantní a estetickou show, která v divákovi zanechá mimořádný hudební a vizuální zážitek. Jedna z nejznámějších vídeňských operet historie si odbyde svou karlínskou premiéru už ve čtvrtek 24. ledna a nabídne publiku plejádu předních muzikálových herců včetně Pavly Břínkové a Jana Ježka.

V hlavní roli se představí sopranistka Lívia Obručník Vénosová. Na ztvárnění Hany Glawari se těší i kvůli tomu, že šlo v minulosti o její vůbec první práci v daném žánru. Zajímavá však bude i velkolepá scéna, kterou má na starosti Lukáš Kuchinka. V přípravě využil své zkušenosti s předními divadly v Česku i v zahraničí. Stejně přísná měřítka pak snesou i kostýmy, které tvůrci představili už na zářijové tiskové konferenci.

Titul Franze Lehára patří do jedné z nejlepších ér vídeňské operety. Kritiky okouzlily dnes už slavné melodie, vtipné libreto i skvělé pěvecké či herecké výkony. Verzi ve spolupráci plzeňské a pražské scény odřídí dirigent Norbert Baxa. Režie je v rukou již zmíněného Martina Otavy. V dalších rolích se objeví Michaela Nosková, Vlastimil Zavřel nebo například Dalibor Gondík.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!