Lednové kulturní novinky: Bratři Mrštíkové, návrat Morriconeho i černošská identita v Rudolfinu

Lednové kulturní novinky: Bratři Mrštíkové, návrat Morriconeho i černošská identita v Rudolfinu 

Nový rok je tady a s ním další porce těch nejlepších kulturních akcí s Informuji.cz. Podívejte se na naše kulturní videotipy, kde najdete vše od hudby přes film až po výstavy a divadlo. Co vás v lednu nemůže minout?

Legendární Ennio Morricone se znovu vrací do Prahy. Bude to naposledy? Jeden nikdy neví, ale autor několika nejznámějších filmových soundtracků v historii si rozhodně české publikum oblíbil. V Praze tentokrát oslaví své devadesáté narozeniny.

M. Night Shyamalan spojuje po 19 letech své hrdiny, které vyslal do filmového světa s Vyvoleným a následně v roce 2017 rozšířil Rozpolceným. Do hlavních rolí thrilleru Skleněný (Glass) se vrací Bruce Willis, Samuel L. Jackson i James McAvoy.

Kronika bratří Mrštíků s názvem Rok na vsi dostala divadelní podobu v roce 1993. Nyní se dílo z pera Miroslava Krobota představuje v Divadle pod Palmovkou v hlavní roli s Ondřejem Veselým. Podívejte se na ochutnávku, později si přečtete na webu recenzi a uvidíte rozhovor s představitelem titulní úlohy. 

A v neposlední řadě na vás čeká instalace s příspěvky umělce Arthura Jafy, který coby člen černošské menšiny představuje originálním způsobem historii své americké komunity. Kompletní kulturní tipy si prohlédněte v našem videu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!