Nejnovější články » Hudební novinky

BRIT Awards 2019 odtajnily své nominace. Nejvíce šancí má Anne-Marie a Dua Lipa

13.1.2019,

Každoroční udílení cen nejen britské populární hudby zná své nominace. Nejvíce šancí na vzáčnou sošku mají zpěvačky Anne-Marie a dvounásobná držitelka cen BRIT Awards z minulého roku Dua Lipa. Bodovat může ale rovněž George Ezra, Jess Glynn a Florence + The Machine.

To, že si anglická zpěvačka albánského původu Dua Lipa vysloužila hned čtyři nominace, nejspíš není nijak překvapující. Na hudební scéně totiž sbírá jeden úspěch za druhým a její singly si oblíbili hudební fanoušci po celém světě. Úspěch textařky a zpěvačky Anne-Marie je o něco více překvapující. Sedmadvacetiletá Angličanka totiž vydala minulý rok teprve své debutové studiové album Speak Your Mind.

Čtyři nominace získala i rusovlasá zpěvačka Jess Glynne, která minulý rok vydala své druhé studiové album Always in Between. Kromě toho, že se může stát nejlepší zpěvačkou, má hned dvě želízka v ohni v kategorii nejlepšího singlu. V ní se umístila jednak se svou písní I'll Be There, jednak singlem These Days, na němž spolupracovala s Rodumental, Macklemorem i Danem Caplenem. Tento hit může vyhrát rovněž cenu za nejlepší britský videoklip.

Šanci na výhru má také George Ezra, jenž obdržel tři nominace, a to za nejlepšího britského zpěváka, nejlepší album Staying At Tamara's a za nejlepší singl. Tím se může stát jeho píseň Shotgun. Ze dvou nominací se může radovat Florence Welch alias Florence + The Machine. Kromě ní a zmiňovaných Anne-Marie a Jess Glyne se o ocenění za nejlepší zpěvačku 'porvou' i Jorja Smith a Lily Allen. V mužské kategorii pak kromě George Ezry i Aphex Twin, Craig David, Giggs a Sam Smith.

Nejlepší britskou kapelou se mohou stát The 1975, Arctic Monkeys, Gorillaz, Little Mix či Years & Years. Z nebritských umělců pak o cenu BRIT Awards zabojují Drake, Eminem, Ariana Grande, Camila Cabello nebo kapely Twenty One Pilots, The Carters i First Aid Kit. Slavnostní vyhlášení vítězů proběhne 20. února v londýnské O2 Areně.

NOMINACE:

Nejlepší britský sólový zpěvák

Nejlepší britská sólová zpěvačka

Nejlepší britská kapela

Britský objev roku

Britské album roku

Britský singl

Nejlepší světový sólový zpěvák

Nejlepší světová sólová zpěvačka

Nejlepší světová kapela

Výběr kritiky

Nejlepší britský videoklip

Foto: BRIT Awards (Facebook)