Kapela Mirai představuje nový singl. Zároveň ohlašuje podzimní turné i druhé album

Kapela Mirai představuje nový singl. Zároveň ohlašuje podzimní turné i druhé album 

Pět rádiových hitů, platinové album, držitelé Českého slavíka i ceny Anděl – to je Mirai, popová partička z Frýdku-Místku. Ke svému prvnímu albu na podzim přidají další. Připravovanou desku i podzimní turné ohlašuje singl ØTCHI.

Kapela Mirai svým hitem „Když nemůžeš, tak přidej“ zbořila rádiové hitparády. Jejich debutové album z roku 2017 slavilo úspěch, na který se pokusí navázat s právě připravovanou deskou. Ta by měla vyjít na podzim a v plánu je i velkolepé turné. Novou desku kapela představí ve velkých sálech a celé turné vyvrcholí v pražském Foru Karlín.

Z plánované desky je venku už první singl s názvem ØTCHI (čte se ‚oči‘), za kterým stojí Ondřej Fiedler – aktuálně jeden z nejvyhledávanějších mladých producentů u nás. S kapelou totiž spolupracuje na zvuku celého druhého alba. Videoklip vznikal pod taktovkou režiséra Ondřeje Kudyna.

„Píseň ØTCHI i klip k ní jsou trochu osobní zpovědí. Video naznačuje, že není dobré vstupovat vícekrát do jedné řeky. Člověk to ale přesto dělá, protože racionalita není na denním pořádku, minimálně u nás. Jako hlavní hrdina klipu to na konci pochopím. V reálném světě teprve uvidíme,“ říká zpěvák Mirai Navrátil.

Videoklip, který pojednává o životní smyčce či kruhu, ve kterém se motáme, se natáčel v Londýně, ke kterému má zpěvák velmi vřelý vztah. „Podle rodičů jsem tam byl dokonce počatý,“ říká se smíchem a dodává: „Počasí bylo klasicky londýnské, takže celý týden neustále pršelo. To nám ale nevadilo. Konceptu a náladě písničky to sluší.“

Singl ØTCHI otevírá novou éru kapely Mirai. Ta má za sebou mimořádně nabitý rok. S podporou několika rádiových singlů se úspěšně zabydlela na koncertních pódiích. Právě živá prezentace patří spolu s přirozeným talentem psát hitové melodie k největším přednostem skupiny. Sálá z ní bezprostřednost, sehranost, zdravé sebevědomí, nefalšované muzikantské dovednosti i podmanivé charisma frontmana.

Kromě vydání druhého alba kapela na podzim plánuje také vyrazit na své dosud největší turné. Po úspěšných vystoupeních v klubech se tentokrát přesune do větších prostor, kde představí zbrusu nové písně i všechny známé hity. Fanouškům nabídne nově poskládaný program, jehož nedílnou součástí bude propracovaná audiovizuální show. Vrcholem turné bude koncert v pražském Foru Karlín.

Předprodej vstupenek bude spuštěn v neděli 13. ledna v 20 hodin. Mirai Tour 2019 pak zahájí 15. listopadu koncert v Kulturním domě Herálec, následně kapela vystoupí v ostravské hale Tatran, brněnském Sono centru a již zmiňovaném Foru Karlín v Praze.

Foto: Ondřej Kudyn

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!