Seriál Terapie se vrátil na HBO. Tentokrát již naposledy s premiérovými díly

Seriál Terapie se vrátil na HBO. Tentokrát již naposledy s premiérovými díly  

Partnerské problémy, boj s vážnou nemocí, rozepře mezi rodiči a dětmi či traumata z minulosti. S tím vším se již musel Karel Roden alias psycholog Marek Pošta v seriálu Terapie vypořádat. Nyní se vrací do svého oblíbeného křesla ve třetí řadě, aby na pohovce před ním přivítal další pacienty.

Seriál Terapie se divákům HBO poprvé představil v roce 2011 jako první vlastní seriál české pobočky oblíbeného placeného televizního programu. Nyní, v roce 2019, se česká Terapie s diváky nadobro loučí. HBO se chce totiž zaměřit především na svou původní tvorbou, a to tento seriál, který je převzatý z izraelského originálu, není. Mnozí fanoušci kvůli tomu budou nejspíš zklamaní. Terapie se totiž během svých prvních dvou řad těšila velké oblibě. A předpokládá se, že jinak tomu nebude ani u řady třetí. Byť byly teprve uvedeny pouhé čtyři díly.

Potřetí tak mohou diváci nakouknout do útulné ordinace Marka Pošty, aby ho zastihli opět ve zcela jiné životní etapě, než ve které ho na konci druhé série opustili. Terapeuta nachází u stolu s jeho novou rodinou. Byť pravděpodobně ještě nezpečetěnou manželským svazkem. V ordinaci se pak setkává se svými novými pacienty. Terezu Brodskou, Davida Švehlíka a Terezu Voříškovou z druhé série střídají nové tváře.

Zdena Studenková v roli slavné zpěvačky ztrácí z neznámých důvodů hlas, aniž by měla cokoliv s hlasivkami. Stevard Viktor Dyk se pere s šikanováním od svých nadřízených a zároveň s vlastní sexualitou. Člověk přeživší se zdravotními následky vážnou dopravní nehodu, kterého ztvárňuje Marek Taclík, přichází na terapii kvůli své manželce. Těžko však říci, zda hůř nese své problémy s pamětí, nebo manželčino peskování. A konečně Ivana Chýlková a Jenovéfa Boková se k sobě snaží najít cestu jako matka s dcerou.

Seriál se ale teprve rozjíždí a jak jsme u Terapie zvyklí, z opatrných začátků se nakonec mohou vyklubat daleko větší dramata, než bychom očekávali. Téma psychoterapie je stále poutavé stejně, jako když před osmi lety seriál začínal. A dramatická zápletka, o níž se divák dozvídá pouze prostřednictvím rozhovoru pacienta s psychologem, postupem času nabývá na síle.

Rozjezd seriálu je však více než slibný, výběr herců zajímavý a i řešené případy nebanální.  Návrat do ordinace Marka Pošty je tak více než příjemný a první vlaštovky signalizují, že i tentokrát se sázka na Terapii a skvělého Karla Rodena vyplatí. Čas na pohovce, nikoli té u terapeuta, ale před televizí, tak nebude rozhodně ztracený.

Foto: HBO

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!