Marta Kloučková pokřtila své debutové album Loving Season. S jazzovou důstojností a láskou v různých formách

Marta Kloučková pokřtila své debutové album Loving Season. S jazzovou důstojností a láskou v různých formách80%

Pondělní večer se v Jazz Docku křtilo album nadějné jazzové zpěvačky Marty Kloučkové. Devadesátiminutové doprovodné vystoupení v jazzových rytmech zanechalo v posluchačích smířlivý dojem. Koncert ozvláštnili hosté jako Clarinet Factory a album pokřtila Barbora Poláková.

Jazz Dock se v pondělí zaplnil všemi druhy lásky. Od té „jednoduché“ až po tu nejsložitější a nejbolestnější, o kterých zpívá Marta Kloučková v písních na svém novém a prvním sólovém albu Loving Season. Nezapomnělo se však pochopitelně ani na lásku k samotné hudbě, ke které má multižánrová zpěvačka, čerstvě úspěšná na mezinárodní jazzové scéně, evidentně velkou úctu.

Poklidná atmosféra koncertu, který obalil samotný křest alba, začala na samém začátku, kdy skvělí hudebníci hrající pod názvem Marta Kloučková Quartet spolu s hostujícím kytaristou Davidem Dorůžkou napodobovali zvuky přírody ve skladbě Dust. Něžný anglický text pak spolu s příjemným altem Marty Kloučkové naladil obecenstvo na tu správnou jazzovou notu. Bylo tedy snadné poslechnout zpěvaččinu pobídku, aby posluchači zapomněli na starosti, a kývat se do měnících se jazzových rytmů.

Angličtinu poté střídala čeština a texty, ve většině případů dílo samotné Marty Kloučkové, se z různých stran dotýkaly motivu alba Loving Season. Jak poté upozornila „kmotra“ alba Barbora Poláková, album by si měli poslechnout ti, co s láskou mají co do činění, což jsme vlastně všichni. A, jak dodala, je navíc tak krásné, že při jeho poslechu skoro zapomněla dýchat. Kromě témat za to může pochopitelně i perfektní hudební doprovod a Martin uklidňující alt, se kterým dokáže bravurně pracovat, aby vystihla podstatu každé přednesené písně.

Ano, Martiny texty a písně i zhudebněné básně Sary Teasdale či skladby Víta Křišťana a Davida Dorůžky, které na koncertu zazněly, jsou krásné, něžné a hudebně zajímavé. Nicméně kromě příjemného pocitu z pěkného jazzu si posluchač neodnese nic nikterak mimořádného. Hostující seskupení Clarinet Factory koncert příjemně zpestřilo a při dvojhlasu Vojtěcha Nýdla s Martou snad i zamrazilo na zádech, stejně jako u pouze klarinetového doprovodu skladby Morning. Větší vrchol však koncert postrádal. Přesto je však jasné, že Marta Kloučková má před sebou hudebně ještě hodně, co může dokázat a co i jistě dokáže.

Názor informuji.cz: 80%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Jazz Dock nabízí i další akce

Umělci: ,

Místo konání: Jazz Dock

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!