ONLINE: V Los Angeles se předávají Zlaté glóby

ONLINE: V Los Angeles se předávají Zlaté glóby 

Ve dvě hodiny v noci českého času začne ceremoniál v rámci udílení 76. Zlatých glóbů. Veškeré zajímavosti a průběh večera sledujte s námi v online textovém přenosu.

Pro aktualizaci stránky stiskněte klávesu F5...

5:23  A to je vše přátelé. Díky všem, co s námi předávání sledovali. Dobrou noc, uvidíme se při Oscarech. Nezapomeňte si přečíst shrnující článek https://www.informuji.cz/clanky/5918-zlate-globy-2019/. A dejte nám vědět, zda to vše dopadlo tak, jak jste si přáli.

5:19 - Je tu hlavní cena. Filmem roku je životopisný snímek o Freddiem Mercurym a skupině Queen Bohemian Rhapsody. Recenzi si přečtěte zde.

5:15 Julian Moore a Richard Gere přečetli jméno Ramiho Maleka. Je to reálný život, žádná fantazie. Pro filmového Freddieho právě teď, kdy vypálil rybník Bradleymu Cooperovi či Willemu Dafoeovi. Mr. Robot je nejlepším hercem v dramatu. Poslední poděkování letí Taylorovi a Mayovi a také Mercurymu z Queen.

5:05 Gary Oldman předává cenu nejlepší herečce v dramatu. Lady Gaga tentokrát úspěch neslaví. Zlatý glóbus si odnese Glenn Close za snímek The Wife. Vítězka je dojatá, ale dokáže zažertovat. "Film se jmenuje The Wife-Žena. Asi proto to trvalo tak dlouho, než jsme ho dokončili."

4:57 Po cenách Alimu a scenáristům má Green Book i cenu největší. Je nejlepší komedií roku.

4:54 Prezentaci Bohemian Rhapsody sledují kromě hlavního představitele Ramiho Maleka také Roger Taylor a Brian May.

4:50 If Beale Street Could Talk se představuje. Škoda, že ho český divák jen tak v kině neuvidí. Distribuční premiéra v srdci Evropy chybí.

4:45 Olivia Colman je nejlepší herečkou v komediálním filmu Favoritka. Svérázná Britka poděkovala hlavně "svým bitches", kolegyním Emmě Stone a Rachel Weisz.

4:37 Zlatý glóbus za limitovanou sérii či TV film náleží týmu seriálu The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story. Děkovná řeč apeluje na vzájemnou podporu lidského dobra a diverzity.

4:37 Mary Poppins se vrací má úžasné představení. Na pódiu je vedle Emily Blunt také Dick van Dyke z původního snímku.

4:30 Duo Arkin-Douglas se Netflixu vyplatilo. Chuck Lorre přebirá cenu za The Kominsky Method - nejlepší komedii v TV.

4:27 Je znovu čas na ženy v TV. Komedii ovládla Rachel Brosnahan z The Marvelous Mrs Maisel. Autorkou seriálu je Amy Sherman-Palladino, která stála mimo jiné i za Gilmorovými děvčaty.

4:25 Sam Elliott představuje hudební trhák Zrodila se hvězda (Star Is Born).

4:16 Harrison Ford si postěžoval, že musí následovat Bridgesův plamenný projev. A následně předal druhou sošku večera pro Alfonsa Cuaróna. Cuarón je nejlepším režisérem roku za snímek Roma.

4:04 Dude, Rooster, Kevin Flynn, Bad Blake...Jeff Bridges a jeho kariéra běží v příspěvku na plátně v Beverly Hiltonu. Cecille B. DeMille Award za celoživotní dílo mu předává Chris Pine.

3:59 Je tu cena pro herce v limitované sérii či TV filmu. Sošku už drží v ruce Darren Criss za The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story. Mladý umělec se dřív proslavil například rolí v muzikálové sérii Glee.

3:57 Tyler Perry představuje film Vice.

3:53 Nejlepším zahraničním filmem je Roma Alfonsa Cuaróna. Vítěz bez překvapení. Poděkování samozřejmě míří i do rodného Mexika.

3:46 Nejlepším hercem v komedii je Christian Bale za roli bývalého viceprezidenta USA Dicka Cheneyho ve snímku Vice. Druhé vítězství v historii pro nejlepšího Batmana jakého filmový svět viděl.

3:44 Vezmeš si mě? Před cenou pro scenáristy si Maya Rudolph a Amy Poehler trochu zablbly.

3:42 Seriál Ostré předměty (Sharp Objects) měl kromě Camille Amy Adams ještě jednu výraznou postavu. Hrála ji Patricia Clarkson, která za roli matky Adory Crellin získává Zlatý glóbus.

3:34 - Dvojitá výhra pro Green Book. Zlatý Glóbus nejdřív získává herec Mahershala Ali a následně i trojice scenáristů Nick Vallelonga, Brian Currie, Peter Farrelly.

3:22 - Sandra Oh prolomila prokletí. Jako moderátorka večera zároveň vyhrála Zlatý glóbus za roli v Killing Eve. Málokdy se stává, aby průvodce večerem proměnil nominaci.

3:17 Regina King má v ruce sošku za herectví v If Beale Street Could Talk. Na závěr svého projevu slibuje, že zajistí v následujících letech u svých projektů 50/50 vyváženost práce pro muže a ženy. Získává za to hlasitý aplaus.

3:06 - Lady Gaga končí v slzách, ale jsou to slzy štěstí! Shallow ze Zrodila se hvězda je písní roku.

3:04 -Justin Hurwitz je k nezastavení. Druhá nominace a druhá výhra ve třech letech, tentokrát za Prvního člověka. První Glóbus má doma za soundtrack k La La Landu.

2:58 - Steve Carell slavnostně uvedl recipientku nové ceny. Carol Burnett, královna komedie, přebírá sošku, která pro všechny ostatní příjemce ponese její jméno. Vítězové ji dostanou za svůj přínos televizní zábavě, na obrazovce i mimo ni.

2:55 Místo alkoholu či porce vepřového dostanou hosté injekce proti chřipce! Do sálu vybíhají v rámci dalšího vtípku moderátorů zdravotníci a přenos jde do reklam.

2:53  Lucy Liu představuje komedie Crazy Rich Asians. Českou distribuci tato komedie neplánuje.

2:45
- Patricia Arquette zlatu neutekla. Cenu za Escape at Dannemora ji předal sám režisér filmu Ben Stiller.

2:40 Ben Whisaw alias Q z nových Bondovek dovedl svůj Very English Scandal do povedeného konce. Už třímá Zlatý glóbus za herectví v limitované sérii.

2:27 Bodyguard a The Americans vezou zlato z Beverly Hiltonu. V prvním případě je to někdejší král severu z Game of Thrones Richard Madden. V tom druhém bere sošku v dramatu celá show.

2:18 Animákem roku je zaslouženě Spider-Man: Paralelní světy. Ódy na pavoučího muže pěla i naše Dominika Kubištová v recenzi.

2:14 První sošku večera si odnáší veterán Michael Douglas za The Kominsky Method. Hvězda Wall Street nezapomněla poděkovat ani svému otci, legendě stříbrného plátna Kirku Douglasovi, kterému je aktuálně 102 let.

2:01 Show začíná monologem dvojice Sandra Oh a Andy Samberg. Zábava má svižné tempo. Průvodci ceremonií skákají od jednoho slavného hosta k druhému. U Ramiho Maleka zjišťují, zda kvůli charakteristickému chrupu Mercuryho neexhumoval zpěvákovo tělo. Nejpovedenější vtip přichází na konci, kdy duo vyhazuje Jima Carreyho ze sekce pro film. Komik je letos nominovaný za seriál Kidding. Humorným skeč dělá právě Carreyho reakce.

21:53 Do přenosu zbývá něco přes 4 hodiny. Naladit se na něj můžete na Spotify, které sestavilo playlist z hudby letošních nominovaných filmů.

Druhá nejdůležitější událost v Hollywoodu je tady. Během tří hodin v noci z 6. na 7. ledna dostanou ti nejlepší v televizi a filmu svůj osobní Zlatý glóbus. Přenos začíná ve 2 hodiny našeho času a s tím i naše aktualizace o aktuálním dění.

Než ceremoniál začne, můžete si připomenout nominace, o kterých jsme psali zde a nebo se podívat na úvodní monolog z loňského roku, kdy večerem provázel moderátor Seth Myers.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!