6 nejočekávanějších knih roku 2019

6 nejočekávanějších knih roku 2019 

Rok 2018 přinesl spoustu skvělých filmů, seriálů, divadelních představení a samozřejmě také knih. O to více se těšíme, co nás čeká v tom novém roce 2019. A protože jsme od přírody nedočkaví a rádi se těšíme, prozkoumali jsme knižní vody připravovaných novinek. O ty nejočekávanější se s vámi podělíme v následujícím přehledu.

Jonas Jonasson: Stojednaletý stařík, který se vrátil zpět, aby zachránil svět

Humorný bestseller švédského spisovatele a novináře Jonase Jonassona Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel se dočká pokračování. Před rokem utekl Alan Karlsson z domova důchodců a teď si užívá života na Bali se svým kamarádem Juliem. Ten plánuje pro Alana velkolepou oslavu narozenin, která Alanovi možná změní život. Populární švédský stařík se vrací zpět, aby pobavil děti i dospělé.

Plánované vydání knihy: 26. 2. 2019

Rupi Kaur: Květy slunce

První kniha indicko-kanadské básnířky Rupi Kaur ovládla sociální sítě. Pro ty z vás, kterým se Mléko a med líbilo, máme dobrou zprávu – v březnu vyjde druhá sbírka poezie této autorky s názvem Květy slunce. V této knize Rupi uctívá svůj původ a své předky a oslavuje lásku ve všech svých podobách. Texty jsou doplněné ilustracemi samotné spisovatelky. 

Plánované vydání knihy: 11. 3. 2019

Jo Nesbø: Knife

Milovníci severských detektivek a mistrovského Jo Nesba, pozor! Milovaný i nenáviděný Harry Hole se vrací v nové knize Knife. Po dramatickém závěru jedenáctého dílu oblíbené krimi série se Harry Hole probouzí s kocovinou a oblečením potřísněném krví. Detektiv se musí setkat tváří v tvář se starým nepřítelem a také se svým nejtemnějším problémem.

Plánované vydání knihy: 11. 7. 2019

Radka Denemarková: Hodiny z olova

Hodiny z olova – rozsáhlý román české spisovatelky Radky Denemarkové inspirovaný autorčinými pobyty v Číně bude už od příštího týdne k dostání ve všech knihkupectvích. Román vypráví příběhy řady hrdinů. Dozvídáme se rodinných traumatech, krizích středního věku, pubertě, cestování i poutnickém stylu života. V knize se seznamujeme s nejrůznějšími charaktery. Někteří hledají pevný bod v minulém životě, jiní potřebují svůj život uklidit. Jedno mají však společné – každý z nich zažívá nějakou mezní situaci, ať už existenciální či osobní.

Michelle Obamová: Můj příběh

Možná jedna z nejočekávanějších knih pro všechny milovníky autobiografií. Michelle Obamová se stala jednou z nejikoničtějších a nejpodmanivějších žen naší doby. Svůj život naplnila smyslem a jako první afroamerická dáma Spojených států amerických pomohla nastolit vlídnější a přístupnější atmosféru v Bílém domě. Vybudovala si silnou roli jako zastánkyně ženských práv nejen v USA. Ovlivnila řadu rodin, které díky ní vědou aktivnější a zdravější životní styl. Můj příběh je kniha plná pamětí, ve kterých vzpomíná, uvažuje, vypráví, představuje svůj svět a odhaluje zážitky, které ji formovaly. Na toto vřelé a vlídné svědectví silné ženy se moc těšíme.

Plánované vydání knihy: 31. 3. 2019

Patrick Ness: Najdi odpověď

Vydání druhého dílu trilogie Nespoutaný chaos Patricka Nesse se blíží. V knize Najdi odpověď se vracíme k Toddovi, který se probouzí ve vězení v Novém Prentisstownu, který padl do rukou diktátora a samozvaného prezidenta Prentisse. V zajetí se ocitla také Toddova přítelkyně, kterou se rozhodne zachránit. V této knize se nepřátelé stávají přáteli a naopak. Čtenář bude hltat řádky se zatajeným dechem a z napětí se mu bude svírat žaludek. Pro záchranu milované je Todd schopný činů, který by vás ani ve snu nenapadly. Jak to všechno dopadne?

Plánované vydání knihy: 2019

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!