22 nejočekávanějších koncertů roku 2019. Čekají nás návraty oblíbených hvězd i velké koncertní premiéry

22 nejočekávanějších koncertů roku 2019. Čekají nás návraty oblíbených hvězd i velké koncertní premiéry 

Nový rok, nové výzvy, nové kulturní akce, nové koncerty! A spousty koncertů! I rok 2019 totiž bude pro hudební fanoušky velmi bohatý. Do České republiky se chystají hudební hvězdy z celého světa. Vůbec poprvé se do Prahy podívá Ariana Grande, velký návrat pak chystá třeba Ed Sheeran či kapely Twenty One Pilots a Rammstein. Které další koncerty letos rozezní nejen českou metropoli?

Aurora (17. 1., Forum Karlín)

Koncertní rok 2019 přivítá norská zpěvačka Aurora, která již dvakrát doslova uhranula publikum festivalu Colours of Ostrava. O úspěchu jejích vystoupení svědčí i fakt, že byl její pražský koncert, jenž byl původně plánovaný do Roxy, bleskově vyprodán. Nyní je vyprodané i Forum Karlín, kde představí 17. ledna své nejnovější album Infections Of A Different Kind – Step 1, které vyšlo v září minulého roku.

Tom Odell (23. 1., Forum Karlín)

Ani Tom Odell není pro české fanoušky žádným nováčkem. Do České republiky se vrací pravidelně, minulý rok zazářil třeba na Metronome festivalu. Tentokrát dorazí anglický písničkář a kytarista i se svou nejnovější deskou Jubilee Road, která má být jeho nejosobnější a nejupřímnější nahrávkou vůbec, do Fora Karlín, a to 23. ledna.

Twenty One Pilots (16. 2., O2 arena)

Když se populární americké duo Twenty One Pilots představilo naposledy v České republice, podařilo se mu vyprodat holešovickou Tipsport Arénu. V únoru se do Prahy Tyler Joseph a Josh Dun vrátí v rámci The Bandito Tour – konkrétně 16. února. Tentokrát je ale uvítá publikum několikanásobně větší. Kapela, která se proslavila slavným hitem Stressed Out, totiž vystoupí před vyprodanou O2 arenou.

Bastille (21. 2., Forum Karlín)

Po třech letech se na místo činu – do pražského Fora Karlín - vrátí skupina Bastille. S sebou doveze nejen své největší hity Pompeii, Bad Blood či Good Grief, ale také písně z připravovaného alba Doom Days, které by mělo vyjít v průběhu tohoto roku. Naposledy na sebe kapela výrazněji upozornila singlem Happier, který vytvořila společně s producentem Marshmello. I ten tak pravděpodobně zazní během Still Avoiding Tomorrow Tour, které skupina odstartuje 27. ledna v Dublinu, do Prahy dorazí 21. února.

Mike Shinoda (19. 3., Forum Karlín)

Kytarista, klávesista, zpěvák a jedna z klíčových osobností kapely Linkin Park. To je Mike Shinoda, který dorazí 19. března do Prahy do Fora Karlín, aby fanouškům představil svůj sólový projekt a desku Post Traumatic. Ta je reakcí na úmrtí Chestera Benningtona – jeho kolegy a kamaráda z Linkin Park, který v roce 2017 spáchal sebevraždu. „Není to o pádu do smutku a temnoty, ale o cestě z nich ven,“ říká o desce hudebník.

Bob Dylan and His Band (7., 8. a 9. 4., Velký sál, Lucerna)

Hned tři koncerty si pro české fanoušky přichystal písničkář Bob Dylan. Od 7. do 9. dubna představí ve Velkém sále pražské Lucerny nejen písně ze zatím posledního alba Triplicate, ale také své největší hity, mezi které bezpochyby patří The Times They Are A-Changin‘, Don’t Think Twice, It’s All Right či Like A Rolling Stones. Hudebník je navíc znám tím, že svá vystoupení neustále obměňuje a vylepšuje. Návštěvníci pražských koncertů se tak mají opět na co těšit!

The World of Hans Zimmer (14. 4., O2 arena)

Nejslavnější filmové melodie Hanse Zimmera nabídne návštěvníkům O2 areny 14. dubna galavečer s názvem The World Of Hans Zimmer A Symphonic Celebration. Chybět nebudou hity z hollywoodských trháků, jako jsou Piráti z Karibiku, Gladiátor, Šifra mistra Leonarda, Počátek či Dunkerk.  Jeden z neúspěšnějších skladatelů současnosti své dílo upravil pro symfonický orchestr, návštěvníci se mohou těšit i na projekce z filmů. Samotný Zimmer však do Prahy nedorazí.

Passenger (16. 4., Roxy)

Do České metropole se však vrátí oblíbený písničkář Passenger, jenž na sebe upozornil fanoušky po celém světě hitem Let Her Go, který v roce 2012 nechybět na vrchních příčkách většiny hudebních hitparád. Do pražského klubu Roxy dorazí 16. dubna fanouškům představit svou novinkovou nahrávku Runaway.

Elton John (7. 5., O2 arena)

„Je čas ukončit jednu cestu, abych mohl plně přijmout další důležitou kapitolu svého života,“ oznámil legendární Elton John a představil termíny svého údajně posledního turné vůbec. V rámci Farewell Yellow Brick Road Tour se dorazí rozloučit i s českými fanoušky. Ti se ho dočkají 7. května, kdy vystoupí v O2 aréně. Do Prahy se vrátí tři roky od své poslední show.

Alvaro Soler (7. 5., Tipsport Aréna)

Pokud preferujete místo britského popu spíše ten španělský, zamíříte 7. května místo O2 areny pravděpodobně do holešovické Tipsport Arény, kde vystoupí Alvaro Soler. Ten se po dvou vyprodaných koncertech ve Foru Karlín vrací do české metropole, aby fanouškům živě představil nové písně z desky Mar De Colores, kterou vydal v září minulého roku.

LP (11. a 12. 5., Forum Karlín)

Nové album doveze do Prahy v květnu i americká hudebnice LP. Písní z desky Heart To Mouth, z níž pochází i singl Girls Go Wild, se dočkají návštěvníci jednoho z koncertů, které se uskuteční 11. a 12. května ve Foru Karlín. „Když přistoupím k mikrofonu a začnu zpívat, cítím přímé spojení mezi srdcem a ústy,“ láká zpěváčka na koncerty i k poslechu nové nahrávky.

George Ezra (21. 5., Tipsport Aréna)

Pouhý jeden den stačil zpěvákovi Georgovi Ezrovi k tomu, aby vyprodal svůj loňský koncert ve Foru Karlín. Vzhledem k velkému zájmu oznámili organizátoři záhy jeho další vystoupení, které se uskuteční 21. května, tentokrát ve štědřejších prostorách Tipsport Arény. Návštěvníci se mohou opět těšit na známé hity i písně z poslední nahrávky Staying At Tamara’s.

Jamiroquai (25. 5., O2 arena)

V roce 2017 rozproudila britská kapela Jamiroquai publikum festivalu Colours of Ostrava. Letos se do České republiky vrátí, aby svým fanouškům nabídla samostatný koncert. Šestadvacetiletá formace, která má dokonce záznam v Guinessově knize rekordů za nejprodávanější funkové album všech dob, vystoupí 25. května v O2 areně.

Muse (26. 5., Letiště Letňany)

S nahrávkou Simulation Theory vystoupí na letišti v Letňanech kapela Muse, jež je známá svými průkopnickými živými koncerty. I tentokrát slibuje fanouškům pořádnou show se senzační zvukovou i vizuální podívanou. Na rozdíl od minulého pražského koncertu navíc pod širým nebem, kde Matthew Bellamy, Dominic Howard a Christopher Wolstenholme zahrají 26. května.

Maroon 5 (5. 6., O2 arena)

Svou českou koncertní premiéru příští rok odehraje americká kapela Maroon 5, která minulý rok ohlásila pokračování úspěšného turné k albu Red Pill Blues. Praha se tak může vůbec poprvé těšit na živé podání hitů, jako jsou This Love, Sugar, Moves Like Jagger či Misery. Partička v čele se zpěvákem Adamem Levinem dorazí do české metropole 5. června, kdy vystoupí v O2 areně.

Prague Rocks – Kiss a ZZ Top (19. 6., Eden Aréna)

Druhý ročník akce Prague Rocks přivítá 19. června na stadionu v pražském Edenu hned dvě rockové legendy – formace Kiss a ZZ Top. Pro kapelu Kiss to má být vůbec poslední vystoupení v České republice. Na tento rok totiž ohlásila své poslední turné End Of The Road. Organizátoři slibují ještě další hosty, ty však budou oznámeni až později.

Ed Sheeran (7. a 8. 7., Letiště Letňany)

Britský brýlatý zrzek ohlásil koncert v České republice a rozpoutal tím hotové šílenství! Řeč je samozřejmě o Edu Sheeranovi, o jehož původní koncert na letišti v Letňanech byl takový zájem, že organizátoři přidali okamžitě další. Ani obrovská kapacita Letňan by totiž pro všechny zájemce nestačila. Jeden z nejpopulárnějších zpěváků současnosti tak vystoupí v Praze hned dvakrát – 7. a 8. července.

Rammstein (16. a 17. 7., Eden Aréna)

Jen o pár dní později se dočká česká metropole dalšího dvojkoncertu. Hned se dvěma vystoupeními se totiž vrací německá kapela Rammstein, aby fanouškům představila nové písně z připravovaného alba, které by mělo vyjít na jaře tohoto roku. Na jeho propagaci vyrazí skupina na evropské stadionové turné, během něhož se 16. a 17. července zastaví také na stadionu v Edenu.

Metallica (18. 8., Letiště Letňany)

Minulý rok na pražském koncertu zpívala kapela Metallica kromě svých velkých hitů třeba i českého Jožina z Bažin od Ivana Mládka. Aplaudovala jim za to vyprodaná O2 aréna. Kapela se tento rok vrátí do Evropy i se svým WorldWired Tour. V Praze vymění vysočanskou arénu za stage pod otevřeným nebem na letišti v Letňanech, kde vystoupí 18. srpna.

The Offspring (20. a 21. 8., Loket a Brněnské výstaviště)

Hned dva koncerty si na letošní rok naplánovala v České republice také kapela The Offspring. Dvojnásobnou porci amerického punkrocku připravili organizátoři festivalu Rock for People, který letos slaví čtvrt století své existence. Kapely se nejprve dočkají návštěvníci hradu Loket, a to 20. srpna. Následující den pak skupina zamíří na Brněnské výstaviště.

Ariana Grande (8. 9., O2 arena)

O další koncertní premiéru se letos postará také americká zpěvačka Ariana Grande, která v rámci velkého světového turné dorazí také do pražské O2 areny, aby fanouškům nabídla songy ze svého posledního studiového alba Sweetener. Chybět ale samozřejmě nebudou ani její největší hity.

Andrea Bocelli (30. 11., O2 arena)

Andrea Bocelli, snad nejúspěšnější interpret klasické hudby vůbec, zavítá do České republiky 30. listopadu, a to do O2 areny. Představit přijede své poslední album Sí. „Sí je album o srdci a duši, pozitivě a rodině, melodii a kouzlu. V dnešní době říkáme až příliš často ne. Ale ano je slovem, které říkáme při první puse, když s někým souhlasíme, když chceme někoho potěšit,“ vysvětluje název desky zpěvák.

 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

(2 hodnocení) A co tvé hodnocení?