Nejlepší koncerty v roce 2018 aneb od Jaggera po Ezru

Nejlepší koncerty v roce 2018 aneb od Jaggera po Ezru 

Obstarali soundtrack právě uplynulého roku. Zpívali jsme jejich písně, provolávali jim slávu, ba dokonce plakali při posledních tónech jejich skladeb. Nabízíme výběr nejlepších živých show v náhodném pořadí, tedy bez stupňů vítězů a jasného favorita.

1) Rolling Stones

‘To je ale krásná noc’, ocenil Mick Jagger publikum v pražských Letňanech. Stouni mluvili česky a hráli jako zamlada pro publikum, které mělo dost prostoru pro tancování a další radovánky v příjemném letním večeru. Bezpochyby jeden z hudebních zážitků roku.

2) Imagine Dragons

Draci létali přes dvě hodiny a ukázali, že patří k tomu nejlepšímu na živé scéně. Po vzoru své nové desky Evolve se vyvíjejí v multižánrovou kapelu, která dává do svých vystoupení všechno. 

3) Alt-J

Publikum s alt-J rozhodně v roce 2018 nerelaxovalo. Po létě na Colours of Ostrava se trojice z Leedsu vrátila nejdřív do pražského Fora Karlín a následně do Brna s velkolepou vizuální podívanou s nejedním snem schovaným v melodiích.

4) Ozzy Osbourne & Hollywood Vampires

Po Rolling Stones se Letňany dočkaly také legendárního Ozzyho, který za rok končí svou rozlučkovou tour. Zazněly hity ze sólových desek, pecky od Black Sabbath a jako třešnička na dortu předskakovali rodákovi z Birminghamu Hollywood Vampires s Alicem Cooperem, Joem Perrym a Johnnym Deppem. Vystoupení Ozzyho jsme na informuji slavili také výběrem jeho kontroverzních momentů.

5) Metallica

Metallica v Praze zahrála všechny písně, které fanoušci čekali, a dokonce i ty, které naprosto nečekali. Po Seek & Destroy, Welcome Home (Sanitarium), Sad But True, One, Master of Puppets či Nothing Else Matters se Kirk Hammett s Robertem Trujillem vyšvihli na žebříčku obliby s hitovkou Jožin z bažin od Ivana Mládka. Kdo nestihl koncert, mohl si přečíst alespoň knihu, anebo může počkat na letošní vystoupení.

6) True Stories (Film Music Prague)

Symfonické kouzlo v rámci festivalu Film Music Prague sálalo v Rudolfinu pravdou. Tou nejpoetičtější, filmovou, v melodiích velikánů stříbrného plátna. Koncert True Stories Gala uzavřel další povedený ročník hudebního festivalu Film Music Prague rukou jednoho z nejlepších, mistra ve hře na theremin Chuheie Iwasakiho.

7) George Ezra

Dvojnásobnou porci přichystal pro své fandy George Ezra. Po ostravském hudebním festivalu zavítal také do Fora Karlín, kde svůj set k potěše publika téměř identicky zopakoval. Do metropole se zas vrátí letos 21. května. Staying at Tamara’s i hity z předchozí desky se rozezní tentokrát ve štědrých prostorách Tipsport Arény.

8) Sting & Shaggy

Experiment s příjemným efektem. Na turné 44/876 nebyli o nic ochuzeni milovníci klasických hitů Stinga i energické show jamajského rappera Shaggyho. Spolupráce hudebníků, které spojuje láska k reggae a zemi, kde je tento styl lidovou hudbou, bavila každého, kdo si k ní našel cestu.

9) Pearl Jam

Až z dalekého Seattlu dorazila do srdce Evropy jedna z nejlepších rockových skupin historie. Podobně jako Mick Jagger i Eddie Vedder pije elixír mládí, a navíc zavzpomínal na Václava Havla. Téměř tříhodinový set, při němž se jak diváci, tak muzikanti sotva stačili nadechnout, měl úplně všechno.

10) Die Antwoord

To nejšílenější nakonec. Chlapík s hlavou jednorožce, týpek navlečený v kostýmu draka či fanoušci v oblečení, které byste si do práce pravděpodobně nevzali. Na holešovickém Výstavišti řádila jihoafrická partička Die Antwoord. Show, při které si její členové rozhodně neberou servítky, rozparádila všechny křepčíci hudební nadšence na open-air scéně.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!