Bobby McFerrin přijede do Česka s posilami. Na dvou koncertech představí projekt Gimme 5

Bobby McFerrin přijede do Česka s posilami. Na dvou koncertech představí projekt Gimme 5 

Hlasový mág Bobby McFerrin řekne don’t worry, be happy publiku v Brně i Praze. Na přelomu dubna a května 2019 s sebou přiveze čtyři vokalisty v rámci nového uskupení Gimme 5.

Ke svému rozsahu čtyř oktáv přidá legendární hudebník stejný počet zpěváků. Desetinádobný držitel ceny Grammy se zastaví 30. dubna v Praze a 3. května v Brně s doprovnými vokalisty aby představil projekt Gimme 5. Diváci se mohou těšit na chytré melodie, svěží rytmy a pochopitelně i pro McFerrina typické improvizace.

Zpěváci Joey Blake a David Worm vystoupili s Bobbym McFerrinem už na dvou předchozích koncertech v Česku. Tentokrát se k nim přidají ještě zpěvačky Judi Vinar a Rhiannon. Všichni zpívali s rodákem z Manhattanu už v souboru Voicestra, který objížděl svět od konce 80. let.

Pěvecký kvintet bude přímo na pódiu vytvářet skladby, které začnou nápěvem v podání jednoho vokalisty. K hlavní hudební myšlence se postupně přidá zpěv ostatních a jejich hlasy dají písním rytmus i orchestrální podobu.

McFerrin vydal celkem 15 alb prodaných ve více než 20 milionech kopií. Zatímco na své druhé desce The Voice se představil jako sólový umělec a ukázal možnosti svého hlasu, ta třetí Spontaneous Inventions už mu vynesla slavný zlatý gramofon. Světovou hvězdu pak ze zpěváka udělal především hit Dont Worry, Be Happy.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!