Nejnovější články » Divadelní recenze

Muzikál Wicked míří do Česka. Na prkna GoJa Music Hall se chystá Čarodějka se zelenou kůží

30.12.2018,

Českou republiku čeká příští rok muzikálový svátek. Po Fantomovi opery a německém Plesu upírů se totiž producent František Janeček rozhod do Prahy dovést další z významných světových muzikálů. Tentokrát přišla řada na hitový kousek Wicked.

Muzikálový hit Wicked premiéroval na newyorské Broadwayi již v roce 2003. Česká premiéra by se měla uskutečnit 14. září 2019 v GoJa Music Hall, kde vystřídá populárního Fantoma opery. Příběh muzikálu, jenž bude v České republice uveden pod názvem Čarodějka, vypráví o čarodějnicích ze země Oz a vychází především z knihy spisovatele Gregory Maguira Wicked: Život a doba zlé čarodějnice ze západu. Hudbu složil Stephen Schwartz, libreta se ujala Winnie Holzman.

Muzikál je ceněný nejen díky své hudbě a pěveckým výkonům pečlivě vybíraných účinkujících, ale také nápaditými kostýmy a atmosférickou scénou. Jeho obrovskou a celosvětovou popularitu dokládá kromě nekonečného množství divadelních cen také fakt, že se stal v roce 2013 devátým rokem za sebou nejvýdělečnějším muzikálem vůbec. Podařilo se mu tak předběhnout i již zmiňovaného Fantoma opery.

Prim v muzikálu hrají především dvě ženské role - zlá a hodná čarodějnice, Elphaba a Galinda. Jejich představitelky pro českou verzi muzikálu vzejdou z castingu, které se uskuteční na počátku února. Z nich budou vybráni i představitelé dalších rolí tohoto čarodějného kousku.

Foto: Facebook.com/Wicked