Muzikál Wicked míří do Česka. Na prkna GoJa Music Hall se chystá Čarodějka se zelenou kůží

Muzikál Wicked míří do Česka. Na prkna GoJa Music Hall se chystá Čarodějka se zelenou kůží  

Českou republiku čeká příští rok muzikálový svátek. Po Fantomovi opery a německém Plesu upírů se totiž producent František Janeček rozhod do Prahy dovést další z významných světových muzikálů. Tentokrát přišla řada na hitový kousek Wicked.

Muzikálový hit Wicked premiéroval na newyorské Broadwayi již v roce 2003. Česká premiéra by se měla uskutečnit 14. září 2019 v GoJa Music Hall, kde vystřídá populárního Fantoma opery. Příběh muzikálu, jenž bude v České republice uveden pod názvem Čarodějka, vypráví o čarodějnicích ze země Oz a vychází především z knihy spisovatele Gregory Maguira Wicked: Život a doba zlé čarodějnice ze západu. Hudbu složil Stephen Schwartz, libreta se ujala Winnie Holzman.

Muzikál je ceněný nejen díky své hudbě a pěveckým výkonům pečlivě vybíraných účinkujících, ale také nápaditými kostýmy a atmosférickou scénou. Jeho obrovskou a celosvětovou popularitu dokládá kromě nekonečného množství divadelních cen také fakt, že se stal v roce 2013 devátým rokem za sebou nejvýdělečnějším muzikálem vůbec. Podařilo se mu tak předběhnout i již zmiňovaného Fantoma opery.

Prim v muzikálu hrají především dvě ženské role - zlá a hodná čarodějnice, Elphaba a Galinda. Jejich představitelky pro českou verzi muzikálu vzejdou z castingu, které se uskuteční na počátku února. Z nich budou vybráni i představitelé dalších rolí tohoto čarodějného kousku.

Foto: Facebook.com/Wicked

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Goja Music Hall

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!