Galavečer ruských operních hvězd. Do Prahy se vrací Ildar Abdrazakov spolu s Marinou Shaguch

Galavečer ruských operních hvězd. Do Prahy se vrací Ildar Abdrazakov spolu s Marinou Shaguch  

Jedinečné spojení dvou ruských operních pěvců chystá koncert, který se uskuteční 3. března v pražském Rudolfinu. Na jednom pódiu zde vystoupí basbarytonista Ildar Abdrazakov a sopranistka Marina Shaguch, jež je přezdívána jako ruská Monserrat Caballé. Oba pěvce doprovodí Pražská komorní filharmonie pod taktovkou dirigenta Alexandra Khaidrava.

Ildar Abdrazakov ani Marina Shaguch nejsou pro české milovníky opery žádnými neznámými hvězdami. Abdrazakov v české metropoli již vystupoval, operní diva Shaguch poslední roky v Praze převážně žije a působí. "Velmi se do Prahy opět těším, jak na úžasné publikum, které tam máte, tak i na svou kolegyni Marinu Saguch," říká Ildar Abdrazakov, který již vystupoval nejen v milánském Teatro alla Scala, ale rovněž v metropolitní opeře v New Yorku, v Pařížské národní opeře i ve Vídni a v Mnichově.

Ani Marina Shaguch není žádnou operní začátečnicí. Díky svému talentu si získala přízeň diváků na koncertních a recitálových vystoupeních po celé Evropě, Asii i Spojených státech. Specializuje se především na ruské, italské, francouzské a německé koncerty a operní repertoáry.

A na co se mohou návštěvníci galakoncertu, který se uskuteční 3. března 2019 v pražském Rudolfinu, těšit? Oba znamenití operní pěvci zazpívají árie ke skladbám hudebních velikánů, jako jsou Giuseppe Verdi, Gioacchino Rossini, Wolfgang Amadeus Mozart, Sergej Rachmaninov či Nikolaj Rimskij-Korsakov.

Vstupenky na koncert jsou již nyní k dostání v internetovém předprodeji sítě Ticketstream, a to hned v několika cenových kategoriích. Zájemci je seženou v cenovém rozpětí od 1200 do 3900 korun.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Galavečer ruských operních hvězd. Do Prahy se vrací Ildar Abdrazakov spolu s Marinou Shaguch
 

Mohlo by se ti líbit...

Rudolfinum - Dvořákova síň nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!