Zelená malina redakce Informuji.cz. 10 nejhorších filmů, jaké jste mohli v roce 2018 vidět

Zelená malina redakce Informuji.cz. 10 nejhorších filmů, jaké jste mohli v roce 2018 vidět 

Další filmový rok je za námi a stejně jako do života i do kin přišlo pár skvělých snímků, spousta koukatelných či snesitelných, a taky pár takových, kvůli kterým byste nejraději zavrhli filmový svět. O nedozrálou Zelenou malinu redakce Informuji.cz bojovaly české i zahraniční komedie a (nejen štedrovečerní) pohádky.

10. Pepa

České komedie klasicky patří k tomu nejhoršímu, co mohou diváci jak v kinech, tak v televizi vidět. Není proto divu, že se jedna umístila i na chvostu redakčního výběru. Ján Novák zřejmě zamýšlel natočit tragikomický příběh Pepy, kterému život v podstatě nepřinesl nic dobrého. Snímek ale bohužel působí spíš tragicky a trapně. Nicméně několik vtipů, kterým se můžete s klidným svědomím zasmát, v něm najdete, a i příběh se sem tam rozjede v celkem poklidných kolejích. Zábavu a odlehčení na večer v něm ale určitě nehledejte.

9. Kouzelník Žito

Do našeho žebříčku se bohužel dostala i letošní štědrovečerní pohádka. Vánoční film Zdeňka Zelenky sáhl pro inspiraci do pytle s osvědčenými pověstmi a vytáhl Kouzelníka Žito. Ačkoli zápletka není sama o sobě špatná, snímek zkrachoval na rozvláčném ději a velmi mdlých hereckých výkonech hlavních protagonistů. Nad vodou (nebo spíš pod zemí) ho drží pouze peklo s okouzlující Tatianou Vilhelmovou a Pavlem Liškou. Kouzelník Žito se tak přidal k dlouhé řadě svátečních zklamání, které zvládl loni přetrhnout pouze druhý díl Anděla Páně

8. Zoufalé ženy dělají zoufalé věci 

A zoufalí režiséři točí zoufalé komedie. Mezi ně patří i snímek Filipa Renče, který je inspirovaný knihou Haliny Pawlovské. Film nabízí k pobavení hlavně několik pádů, které snad mohou rozesmát jen malé dítě. Jinak nám předkládá jen spoustu stereotypů a nerealistických scén, například když hlavní postava Olina v podání Kláry Issové několikrát při zkoušce na vysoké škole zvedá mobil. Se všedními starostmi, jako je práce nebo bydlení, se potom Zoufalé ženy nezaobírají vůbec. Místo jejich honu za muži si raději otevřete seznamku, pobavíte se lépe.

Recenzi si můžete přečíst zde.

7. Hledá se princezna

I mezi animované filmy se občas dostane nějaký nezmar. Letos se tak vedle druhých Úžasňáků, nového Grinche nebo Psího ostrova hledala i princezna. Oleh Malamuž se pokusil vdechnout život starému osvědčenému Puškinovu příběhu. Bohužel sázka na jistotu mu nestačila, a přikořenil ji proto několik zápletkami z jiných pohádek. Vznikl tak guláš, který dokážou strávit jen ty nejotrlejší děti. Hledá se princezna i tak naučila drobotinu důležité životní moudro, méně je někdy více.

Recenzi si můžete přečíst zde.

6. Mandy

Nic pro mírné (a vlastně ani otrlé) povahy. Mandy Panose Cosmatose byla půlnočním snímkem letošního karlovarského festivalu. To samo o sobě říká mnohé. Do těchto projekcí se totiž zpravidla řadí eufemisticky řečeno velmi neotřelé počiny. V pravém slova smyslu je ale Mandy halucinogenní drama/horor, u kterého se bojíte, smějete a několikrát máte i chuť odejít ze sálu. Přesto vás odpor nebo možná zvědavost stále drží u plátna. Věřte, budete litovat.

5. Fakjů pane učiteli

Někteří tento film nazývají guilty pleasure, jiní šílená německá komedie. Každopádně Fakjů pane učiteli se, jen das Gott ví proč, dočkalo už třetího pokračování. Snímek, jehož zápletce a vtipu se snad mohou diváci smát jen v podnapilém stavu, ale přesto dokáže do kin přilákat tisíce lidí. Snad doufají v návrat prvního dílu, u kterého člověk po dlouhém a namáhavém dni mohl vypnout mozek a v klidu odpočívat. Oddech se ale bohužel během let přeměnil v trapnost a my jen můžeme doufat, že čtvrtého dílu už se nedočkáme.

4. Jsem božská

Ani za mořem se letos nevyhnuli trapným a prvoplánovým komediím. Tou nejhorší se stal snímek o boubelce Renee, který je všechno možné, jen ne božský. Naopak se násilně snaží vtlouct všem až do morku kostí, že i oplácaná žena může být skvělá a pohledná. Při tom vtloukání ale tvůrci ke své idee zapomněli dát alespoň trochu nápaditý děj. Naštěstí o něm nemáte moc času přemýšlet, celou dobu totiž uvažujete nad tím, jak je možné, že ke změně myšlení stačilo jedno bouchnutí do hlavy. Prozradíme vám, že takhle jednoduše to opravdu nefunguje, zn. vyzkoušeno za vás. 

Recenzi si můžete přečíst zde.

3. Když draka bolí hlava

Ačkoli je třetí v konečném součtu, řád "Nejhorší pohádka roku 2018" jí nikdo nevezme. Příběh, ze kterého rozbolí hlava nejen rodiče, ale i děti, se honosí podtitulem "první československá rodinná pohádka pro celou rodinu". A vskutku, nic nestmelí rodinu tak jako špatně naanimovaný drak, pár pštrosů a samozřejmě Kája Gott mluvící česky a zpívající slovensky. Proto až budou chtít vaše děti pustit novou pohádku, sáhněte radši po osvědčeném Ledovém království, abyste si vy ani vaše ratolesti nemuseli přikládat studený obklad na čelo.

Recenzi si můžete přečíst zde.

2. Jak se moří revizoři

Na nejvyšších příčkách spolu letos bojovaly dvě naprosto bizarní komedie. V přestřelce trapného humoru, otřesných hereckých výkonů a nesmyslného děje nakonec těsně prohrál snímek Evy Toulavé Jak se moří revizoři. Když se budete hodně snažit, najdete v něm totiž známky zápletky, a dokonce jeden vtip, u kterého můžete mírně pozvednout koutky úst. Zbytek filmu se ale budete mořit společně s revizory, pardon revizorem, a doufat, že vaše utrpení brzy skončí.

1. Teambuilding

Vítězem Zelené maliny redakce Informuji.cz se stává film, který i na serveru ČSFD získal pouhá 4 procenta, a stal se tak 119. nejhorším filmem. Teambuilding je přesně takový, jaký ho ukazuje jeho trailer. Bez nápadu, bez vtipu, se špatnými hereckými výkony a trapným scénářem. Je to komedie, která českému filmovému publiku ukázala, že vždycky může být hůř a že spát v kině může být ta dobrá varianta. Ke zhlédnutí doporučujeme láhev dobrého vína a klapky na oči i uši.

Recenzi si můžete přečíst zde

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!