United Islands of Prague a Metronome proběhnout poprvé každý v jiném termínu

United Islands of Prague a Metronome proběhnout poprvé každý v jiném termínu 

Prahu čeká v termínu od 31. května do 2. června 2019 největší svátek nové muziky. Již po šestnácté se v metropoli totiž uskuteční další ročník festivalu United Islands of Prague, který opět doveze talentované hudebníky z celého světa.

Stejně jako v předchozích dvou letech, i v roce 2019 se festival United Islands of Prague uskuteční v ulicích pražského Karlína. Na rozdíl od minulého ročníku se ale odehraje o tři týdny dříve. Organizátoři se tak chtějí vyhnout souběhu akce s festivalem Metronome, který se uskuteční o víkendu 21. a 22. června.

„Rozhodli jsme se vyjít vstříc všem milovníkům kvalitní hudby, kteří si přáli naplno užít jak United Islands, tak i Metronome festival Prague,“ vysvětlil pořadatel festivalů David Gaydečka, „příští rok bude mít každý festival svůj vlastní termín. Místo jednoho víkendu, kdy bude Praha žít hudbou, tak nyní připravujeme rovnou dva.“ Zatímco na Metronome dorazí velká jména světové hudební scény, United Islands of Prague se bude opět soustředit především na objevování nové muziky a hudebních talentů.

Návštěvníci ale nepřijdou ani o vystoupení několika stálic české i zahraniční hudební scény. Kromě hudby navíc organizátoři chystají i zajímavé kreativní aktivity nejen pro dospělé, ale rovněž pro dětské návštěvníky. Na své si tak přijdou i rodiny, které hledají originální program na den dětí. Vstup na festival United Islands of Prague, který proběhne od pátku 31. května do neděle 2. června 2019, je navíc jako vždy zcela zdarma.

Foto: Anna Šolcová

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!