12 koncertů roku 2019, které byste si neměli nechat ujít

12 koncertů roku 2019, které byste si neměli nechat ujít 

Nový rok se blíží a s ním i zbrusu nová hudební sezóna. Ať už jde o samostatná vystoupení či celé festivaly, rok 2019 bude nabitý jedním koncertem za druhým, od začátku až do konce. Podívejte se na ty nejzajímavější interprety, kteří u nás příští rok vystoupí.

Twenty One Pilots

Hudební rok 2019 v Česku odstartuje hned zostra – Twenty One Pilots, držitelé ceny Grammy a autoři takových hitů jako Stressed Out, Ride či Car Radio, přijedou do pražské O2 Areny 16. února 2019 v rámci svého světového turné s názvem The Bandito Tour, během něhož představí v pořadí již páté studiové album Trench, které vyšlo na podzim letošního roku. Americké duo složené Tylerem Josephem a Joshem Dunem Českou republiku navštíví již potřetí, kdy za sebou vždy nechaly vyprodanou koncertní halu. Jinak tomu nebude ani příští rok – v oficiální sítí Ticketportal lístky již nejsou k dispozici

Bastille

I když by někdo mohl říci, že o indie-popové kapele Bastille dlouho neslyšel, příští rok mu tato londýnská sestava v čele s Danem Smithem ukáže, na čem v poslední době pracovala – třetí studiové album Doom Days vyjde právě na jaře, a tak se pražské Forum Karlín může 21. února 2019 jistě těšit na malou ochutnávku. Autoři úspěšného hitu Pompeii, který na YouTube zhlédlo přes 450 milionů lidí, se do Prahy vrátí po třech letech a nezbývá než doufat, že jejich únorový koncert bude alespoň stejně tak dobrý, jako ten předchozí.

Mike Shinoda

Rapper, producent, klávesista, kytarista Mike Shinoda, kterého svět zná také jako vokalistu populárních Linkin Park, ale rovněž jako zakladatele skupiny Fort Minor, do České republiky zavítá 19. března 2019 se svým sólovým albem Post Traumatic. Deska vyšla v červnu 2018 a obsahuje skladby, které Mike napsal po smrti svého hudebního kolegy Chestera Benningtona. Fanoušci se tak mohou těšit na skladby jako Crossing a Line, Nothing Makes Sense Anymore, Place to Start a další. Jisté tedy je, že 19. března 2019 bude pražské Forum Karlín plné alternative hip hopu, rap rocku, alternative rocku, ale také vzpomínek.

Elton John

Na své vůbec poslední turné se letos v září vydal britský zpěvák, hudební skladatel a klavírista, jeden z nejprodávanějších sólových umělců všech dob, držitel 38 zlatých a 31 platinových a multiplatinových desek, Elton John. Autor hitů jako Rocket Man, Can You Feel the Love Tonight, Candle In Wind či duetu s Kiki Dee Don’t Go Breaking My Heart se rozhodl ukončit svou hudební kariéru velkolepým tříletým tour, během něhož postupně navštíví Asii, Austrálii, Jižní a Severní Ameriku i Evropu. Právě v rámci evropského tour zavítá i do České republiky, kde naposledy pro české fanoušky zahraje 7. května 2019.

George Ezra

O britském zpěvákovi Georgovi Ezrovi by se dalo říci, že je v České republice více, než doma. Pětadvacetiletý Ezra totiž jen tento rok českým fanouškům zahrál rovnou dvakrát, poprvé na Colours of Ostrava, a poté i samostatně v pražském Foru Karlín. Není se čemu divit – jeho hit Budapest se kromě Nového Zélandu, Rakouska a Slovinska stal právě u nás hitem č. 1 na celé léto 2014. Na své věrné Čechy tak zpěvák nezapomněl ani v roce nadcházejícím – 21. května 2019 jej uvidíme v Praze znovu, tentokráte v Tipsport Areně, kde se opět můžeme těšit na písně z letošního alba Staying at Tamara’s, které, jak sám zpěvák říká, je kolekcí „písniček o escapismu, snění, strachu a lásce.“

Muse

Nevšední melodie, živé koncerty a velkolepá show – to vše zažijí čeští fanoušci dnes již legendární skupiny Muse 26. května 2019 na letišti v pražských Letňanech. A že jsou jejich hudební vystoupení fenomenální, pravidelně potvrzují všichni návštěvníci z řad fanoušků i kritiků. Britský The Standard například označil Muse za „mistry hudební destrukce“, The Independent zase o kapele napsal, že nastavují „nový standard možností stadiónového rocku.“ Když k tomu všemu navíc přičteme fakt, že Muse do Prahy přivezou nové studiové album Simulation Theory, které spatřilo světlo světa letos v listopadu, musíme říci, že jejich koncert bude jednou z největších hudebních událostí nadcházejícího roku u nás.

Maroon 5

Svou premiéru v České republice příští rok zažije americká pop-rocková kapela Maroon 5 – v pražské O2 areně se představí 5. června 2019 se svým úspěšným turné k nové desce Red Pill Blues, jenž vyšlo na sklonku minulého roku. Fanoušci se tak mohou těšit na hity jako What Lovers Do či Girls Like You, který na YouTube zhlédly již 1,4 miliardy lidí. Kromě aktuálního alba ale jistě zazní i některé ze starších hitů, ke kterým se řadí i takové skladby jako She Will Be Loved, Moves Like Jagger, Sugar a další. 

Kiss

Legenda světového glam rocku i průkopníci neotřelých koncertních show, kapela Kiss, se po čtyřech letech vrací do Prahy v rámci svého vůbec posledního turné, které tak po pětačtyřiceti letech její hudební kariéry ukončí jednu z důležitých kapitol rockové historie. Čeští fanoušci se mohou přijít s kapelou rozloučit 19. června do Eden Arény v Praze, kde se svým posledním turné END OF THE ROAD Kiss vystoupí v rámci druhého ročníku Prague Rocks. „Toto turné bude závěrečná oslava pro ty, kteří nás viděli a poslední šance pro ty, kteří ne. KISS Army, rozloučíme se na našem posledním turné s naší největší show,“ slibuje kapela.

Phil Collins

Legenda popu se vrací zpět! Phil Collins, který se proslavil jako zpěvák populární skupiny Genesis, ale i jako sólový zpěvák hity jako Another Day In Paradise či In the Air Tonight, ještě rozhodně nepatří do starého železa. To ostatně dokáže v připravovaném evropském turné s názvem STILL NOT DEAD YET, v rámci kterého zavítá 25. června 2019 i do České republiky. V pražské O2 areně tak mohou fanoušci Genesis i samotného Collinse nejspíše naposledy slyšet jeho velké hity naživo. A jak sám Collins o turné říká: "Myslel jsem si, že budu v klidu odpočívat, ale díky fanouškům, mé rodině a podpoře některých mimořádných umělců jsem znovu objevil svou vášeň pro hudbu a koncertování. Nastal čas si to všechno zopakovat.

Ed Sheeran

Kdo by neznal skladby jako Shape of You, Thinking Out Loud nebo Perfect – právě ty a mnohé další si mohou fanynky a fanoušci Eda Sheerana naživo poslechnout 7. a 8. července 2019 v pražských Letňanech. V současné době celosvětově nejprodávanější umělec, držitel Řádu britského impéria, pětinásobný vítěz BRIT Awards a držitel čtyř cen Grammy na svém turné pravidelně vyprodává ty největší koncertní sály, pro své české fanoušky navíc přidal k původnímu termínu 7. července ještě druhý koncert o den později. Praha se tak může těšit rovnou na dvojitou porci tohoto zrzavého britského sympaťáka.

Florence + The Machine

Svou českou premiéru si příští rok v rámci festivalu Colours of Ostrava odbyde jedna z hvězd současné světové hudby, britská kapela Florence + The Machine. V areálu Dolní Vítkovice, kde se 18. ročník populárního hudebního festivalu uskuteční od 17. do 20. července 2019 zazní hity jako You’ve Got the Love, Spectrum, Dog Days Are Over, Cosmic Love či jedna z posledních písní Hunger. Právě tyto hity zajistily Florence + The Machine, v čele se zpěvačkou s nezaměnitelným hlasem Florence Welch, silnou fanouškovskou základnu po celém světě.

Metallica

Na příští srpen se budou těšit všichni čeští fanoušci těch největších metalových skladeb. Legendární Metallica se po roce vrátí do Prahy, aby 18. srpna 2019 zahrála tentokráte pod širým nebem na Letišti Letňany. Velice úspěšné turné WorldWired Tour započalo již minulý rok v září a v rámci něho skupina neopomenula ani Českou republiku. V O2 areně vystoupila 2. dubna 2018, kde show vidělo rekordních 20 174 lidí. Po celé Evropě pak WorldWired Tour zlomilo návštěvní rekord na celkem dvaceti devíti místech. Kapela letos ohlásila návrat do Evropy a přidala pětadvacet koncertů v celkem dvaceti zemích.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!