Bude drsnější a temnější, slibují tvůrci. Hellboy se vrací bez Guillerma del Tora

Bude drsnější a temnější, slibují tvůrci. Hellboy se vrací bez Guillerma del Tora 

Vedle filmů od společnosti Marvel nebo DC Comics se čas od času objeví i komiks, který nespadá pod velkou značku, přesto ale jeho příběh stojí za to, aby se z papíru dostal na stříbrná plátna. Jedním z nich je i další adaptace Hellboye, která se má v českých kinech objevit už 11. dubna. Trailer, který tvůrci oficiálně představili v září na New Yorském Comic Conu, si ale mohou fanoušci červeného bojovníka s upilovanými rohy užít už dnes.

Hellboy se na Zemi dostal v roce 1983, kdy ho vytvořil Mike Mignola pro Dark Horse Comics. (Mezi další významné komiksy, které souvisí s touto americkou společností, patří i Sin City nebo Maska.) V podstatě je to démon, kterého vyvolali z pekla okultisti za druhé světové války. Objevili ho ale Spojenci a v Ústavu pro výzkum paranormálních jevů z něj vychovali svého nejlepšího agenta. Jeho osudem je ale přesto zničit svět.

S červeným hrdinou je ale spojené ještě jedno jméno, Guillermo del Toro. Slavný režisér, který získal v minulém roce Oscara za režii snímku Tvář vody, natočil totiž o Hellboyovi dva celovečerní filmy. První vyšel v roce 2004, druhý s podtitulem Zlatá armáda o čtyři roky později. 

Hamlet pro rok 2019

Tentokrát se ale na režisérskou židli v roce 2017 posadil Neil Marshall, který je podepsaný například pod hororem Pád do tmy. Původně měl být snímek pokračováním předchozí ságy, ale s příchodem Marshalla se rozhodlo, že se začne odznovu. V rozhovoru v časopise CNET Magazine Harbour řekl, že tentokrát by měl být Hellboy drsnější a temnější než del Torova adaptace.

Marschal také v rozhovoru pro IMDb uvedl, že chtěl jít zpět a co nejvíce se přiblížit původnímu materiálu

Představitel Hellboye David Harbore se dokonce zmínil, že se bude jednat o příběh Hamleta v roce 2019. "Pro mě je to velmi Shakespearovský film. Když Hamlet vidí ducha svého otce, je to něco, co už se dnes neobjevuje," řekl v rozhovoru pro Collider. "Zřídka vidíme indie film, ve kterém najdete emocionální patos, když někdo uvidí ducha. Hellboy je paleta, ve které můžete mít démony i duchy, velké obludy i další podobné postavy."

Kromě Harbora, který vystřídal předchozího Hellboye Rona Perlmana, si ve snímku zahraje i Milla Jovovich jako Královna krve, Daniel Dea Kim jako Ben Daimio nebo Brian Gleeson jako Merlin.

Na to, jaký nový Hellboy skutečně bude, si budeme muset počkat do 11. dubna, už teď ale víme, že má rating R. V takových snímcích mohou být použité vulgarismy a mohou se tam objevit výrazně násilné scény, proto jsou přístupné až od 17 let. Podle Marshalla se snímek dostal do této kategorie také proto, že je to "trochu hrůzostrašný a trochu hororový film".

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!