9 tipů na kulturní i sportovní dárky pod stromeček pro opozdilce

9 tipů na kulturní i sportovní dárky pod stromeček pro opozdilce 

Nestihli jste nakoupit všechny vánoční dárky? Přinášíme vám devět tipů na kulturní, ale i sportovní zážitky pod stromeček, které seženete na poslední chvíli.

1. HRADY.CZ

Pět českých a tři moravské hrady obsadí během víkendů v létě stálice tuzemské hudební scény. Již potvrzenými interprety patnáctého ročníku festivalu jsou kapely Kryštof, Harlej a Rybičky 48. Permanentky na celý víkend seženete již od 690 korun.

2. Chanticleer

Americký soubor, který je považován za nejlepší mužský sbor na světě, se do české metropole vrací po dvou letech. 31. ledna se v Rudolfinu odehraje jejich jediný koncert v Česku v příštím roce. Těšit se můžete na „bestofku“ posledních čtyř desetiletí existence souboru, která bude zahrnovat skladby ve stylu renesance, gospelu i spirituálů.

3. Audi Fis Ski World Cup

Světový pohár žen v alpském lyžování po osmi letech opět obsadí Skiareál Svatý Petr ve Špindlerově Mlýně. 8. a 9. března se zde utkají hvězdy světového lyžování včetně Mikaely Shiffrin, Lindsey Vonn i české olympioničky Ester Ledecké. Kromě závodů návštěvníky čeká i bohatý doprovodný program.

4. Mezi ploty

Tradiční hudební festival v areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice v Praze se v příštím roce uskuteční 25. a 26. května. Na čtrnácti scénách si můžete vybírat mezi nejrůznějšími českými interprety včetně Tomáše Kluse, Wohnout, Barbory Polákové, PSH, Mňágy a Žďorp nebo Vypsané fiXy. Kromě toho program nabídne i divadelní představení nebo stand-up comedy.

5. Nachtigall Artists – Hvězdy světové opery

Od února do října bude Novoměstská radnice a Obecní dům v Praze hostit vystoupení zahraničních i českých předních operních pěvců. Zaposlouchat se můžete do sopránu Nadine Sierry, tenoru Bryana Hymela nebo třeba barytonu Simona Keenlysida.

6. Zlatá tretra

Již 58. ročník tradičního atletického setkání Zlatá Tretra se koná na Městském stadionu v Ostravě-Vítkovicích ve čtvrtek 20. června. Tentokrát se zúčastní olympijská vítězka Shaunae Millerová-Uibová z Baham, z naší země na mítink zavítá oštěpařka Nikola Ogrodníková i běžkyně na středních tratích Simona Vrzalová.

7. Beats For Love

Největší taneční festival rozezní ostravské Dolní Vítkovice již posedmé. Tentokrát si v kalendáři zaškrtněte datum od 3. do 6. července 2019. První potvrzenou skupinou je nizozemské duo Chocolate Puma. Akce opět otevře VIP zónu, kde nebude chybět chill-out prostor, catering, hostesky či ochoz s výhledem na stage.

8. Mezinárodní hudební festival Český Krumlov

Celkem třicet koncertů nabídne nadcházející 28. ročník českokrumlovského festivalu, který představuje nejen špičky současné hudební scény, ale i začínající umělce. Od 19. července do 10. srpna vystoupí na různých místech historického města mimo jiné zpěvačka Lenka Filipová, houslista Ivan Ženatý nebo Jan Čenský s Dechovým kvintetem Prague Philharmonia.

9. Czech Darts Open

Návštěvníci PVA EXPO Praha Letňany si od pátku 28. do neděle 30. června 2019 budou moci poprvé užít evropský šampionát profesionálních hráčů šipek v tuzemsku. Představí se zde třeba Michael van Gerwen, současný mistr světa Rob Cross nebo Peter Wright. Na turnajích bude soutěžit celkem 48 z nejlepších hráčů, a to včetně čtyř českých kvalifikantů.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!