Nový Bumblebee nabídne méně akce a až požehnané množství příběhu

Nový Bumblebee nabídne méně akce a až požehnané množství příběhu60%

Klasické Transformers má každý zafixované jako snímky plné výbuchů, akce a robotické invaze z vesmíru. Snímek Bumblebee nám ale ukazuje tuto sérii ze zcela nové perspektivy. Režisér Travis Knight tedy spíše vsadil na příběh a akci odsunul stranou. Možná trochu moc.

 

Píše se rok 1987 a Charlie Watson (Hailee Steinfeld) právě slaví osmnáct let. Hrozně si přeje vlastní auto, které si ale její rodina nemůže dovolit. Nakonec se ale její přání vyplní a ona od majitele vrakoviště dostane starého žlutého Volkswagen Brouka. Co ale netuší, je to, že si místo obyčejného auta přivezla do garáže mimozemského robota, který uprchl z planety Cybertron.

Na planetě Cybertron, rodné Zemi Autobotů a Desepticonů, totiž zuří válka. Autobot B-127, později Bumblebee, je na rozkazy Optima Prima nucen odletět na planetu Zemi, kde má vytvořit útočiště pro rebelské Autoboty. Jedná se tedy o prequel k předchozím filmům.

Bumblebee je prvním filmem z řady Transformers, který nenatočil Michael Bay. Hlavně proto není tolik prorostlý akcí jako předchozí díly. Ty se řídily heslem epické mimozemské invaze s nespočetnými výbuchy. S novým režisérem ale přichází zcela nový pohled na tuto sérii a snímek nám místo akčních scén ukazuje jedinečné pouto mezi Charlie a Bumblebee.

Trevis Knight vzal tedy film úplně z jiného konce a jistým způsobem se snažil napodobit úplně původní Transformers z roku 2009. Problém je, že akční filmy v podání Michaela Baye jsou nenapodobitelné, a to jak až debilní vtipností, tak velkolepostí. Akce k nim prostě tak nějak patří. Proto v novém prequelu trochu chybí.

To, co se ale novému režisérovi musí nechat, jsou scény, kdy se Bumblebee a Charlie seznamují. Vše kolem toho má neuvěřitelné kouzlo a my se zcela vcítíme jak do oblíbeného žlutého autobota, tak do příjemné lidské hrdinky.

Co ve filmu naopak nejvíce pokulhává, jsou vedlejší postavy. Ty nemají vybudovanou žádnou pořádnou identitu a jenom kolem Charlie a Bumblebee krouží v bludných kruzích. Jsou to jen nedůležité komické figurky, které by potřebovaly trochu okořenit. Jedna z mála vedlejších postav, agent Burns (John Cena), který nám do celkové filmové polívčičky koření přidává, se ve snímku objevuje až žalostně málo, což je veliká škoda.

Celkově se jedná zajímavý snímek postavený na nové perspektivě, která může zaujmout zcela nové diváky. Ačkoliv jsou vedlejší postavy občas přítěží a akce je tam požehnaně málo, tak se jedná o slušný kousek, který pobaví i dojme. Pro některé fanoušky klasických Transformers to může ale být zkrátka málo.

 
Názor informuji.cz: 60%

Kdy a kde dávají film: Bumblebee

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Režie:

Hrají: , , ,

Kdy a kde dávají film:

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!