Pohoda s The Roots. Hvězdou trenčínského festivalu budou hip hopové legendy

Pohoda s The Roots. Hvězdou trenčínského festivalu budou hip hopové legendy 

Milovníci amerických late night pořadů ji znají coby hudební doprovod show Jimmyho Fallona. Pro opravdové znalce tamní scény jde však o jednu z nejlepších hip hopových kapel historie. Na Pohodu 2019 přijedou The Roots.

Jejich koncerty jsou díky účinkování v The Tonight Show Starring Jimmy Fallon exkluzívní záležitostí. Organický hip-hop předvádí partička kolem Questlovea či Black Thoughta prakticky jen na vlastním festivalu The Roots Picnic, který pořádají v rodné Philadelphii. 

Nejvíce se tak ukazují ve zmíněné noční talk show v americké televizi. Během svého působení po boku baviče Fallona se na pořadu podíleli řadou vtipných programových čísel a skečů. Nejpovedenějším z nich bude zřejmě formát Classroom Instruments sketch, kde doprovází známé hvězdy na dětských nástrojích nebo s nimi vystupují a capella.

Skupinu s jedním z nejlepších živých vystoupení v žánru hip-hop založili koncem osmdesátých let spolužáci ze střední umělecké školy bubeník Ahmir „Questlove” Thompson a rapper Tariq „Black Thought” Trotter. V Londýně The Roots vydali debut Organix a následně zpět doma v USA pokračovali řadou skvělých nahrávek. Ta poslední s názvem …And Then You Shoot Your Cousin vyšla před čtyřmi roky. Američané z Philadelphie jsou také vítězi několika cen Grammy.

Festival Pohoda už minulý týden potěšil fanoušky oznámením o vystoupení švédské zpěvačky, písničkářky a modelky Lykke Li, která nadchla už na scénách v Glastonbury, Coachelle či Lollapalooze.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!