Nejnovější články » Hudební novinky

The Soft Moon přiveze do Prahy svou desku plnou osobních démonů

16.12.2018,

Luise Vasqueze, jediný stálý člen skupiny The Soft Moon, chystá na příští rok koncert v české metropoli. Představí na něm své aktuální démonické album Criminal, na němž zpracoval své nejniternější pocity.

S aktuální nahrávkou a nejnovějšímu skladbami dorazí The Soft Moon, respektive Luise Vasqueze, do České republiky. Fanoušci se ho dočkají 17. března 2019, kdy vystoupí v pražském Foturum Music Baru. Návštěvníci se mohou těšit na jeho hudbu, v níž kombinuje strojové beaty krautrocku a postpunkové dekonstrukce se zaříkáváním perkusí.

Vasqueze je původem z Kalifornie, nyní ale žije v Berlíně. Svou desku Criminal považuje za jakousi zpověď. Ústředním tématem alba je optikou zahanbení a viny viděné dětství a dospívání talentovaného hudebníka. Jedná se o boj zdravého rozumu se sebenenávistí, nejistotou a možnou přeměnou toho všeho v člověka, kterého umělec tolik nenávidí.

"Vina je můj největší démon a od dětství mě pronásleduje. Vše, co dělám, mě utvrzuje v přesvědčení, že jsem vinen," přibližuje nahrávku The Soft Moon, "konceptem alba 'Criminal' je zoufalý pokus najít úlevu jakousi zpovědí, přiznáním mých chyb a obviněním druhých z chyb, které měly dopad na mě."

Na svém kontě má The Soft Moon již čtyři studiová alba. Zatímco první dvě - eponymní The Soft Moon a Zeros - se nesly spíše v instrumentálním duchu, na desce Deeper Vasquez zpívá a texty začínají být stejně důležité, jako je hudba. Na Criminal je pak zřetelné hudebníkovo zaujetí texty i vokály.

Vstupenky jsou k dostání v internetovém předprodeji za 390 korun. Na místě v den konání koncertu se pak cena jednoho lístku vyšplhá na 490 korun.