Divadlo Alfred ve dvoře připravuje otevřené čtení z textů Václava Havla. Již popáté

Divadlo Alfred ve dvoře připravuje otevřené čtení z textů Václava Havla. Již popáté  

Sedm let uplyne od smrti disidenta a významného českého státníka Václava Havla, a to 18. prosince. Při této příležitosti divadlo Alfred ve dvoře chystá již pátý ročník Čtení z Havla. Tato akce má být klidným zastavením nad myšlenkovou i politickou alternativou, kterou Havlovy texty představují.

"Nelze přehlédnout, jak aktuální jsou opět Havlovy vize osobní a společenské. I proto nevnímáme Čtení z Havla jako nostalgické ohlédnutí, má také společenskou rovinu," přibližují akci její organizátoři, "v jeho textech jsou tyto vize zachyceny se vší vážností i hravě a ironicky. Neřídíme průběh večera, program je stejně jako Havlovy texty otevřený. Co se bude číst, určí až sami návštěvníci, kteří můžou kdykoli přijít a odejít."

Václav Havel ve svých osobních, uměleckých, filozofických i politických textech zachytil specifický myšlenkový svět, jehož etický půdorys se v novodobé historii ČR promítal do hodnot velké části české společnosti. Dodnes navíc zůstávají aktuální a nabízí politickou i myšlenkovou alternativu platnou i pro současnost. Na místě bude připravena malá knihovna Havlových textů. Své oblíbené si mohou donést ale i samotní návštěvníci.

Úvahy, reflexe, hry, pohádky i básně. Čtení z Havla má být protiváhou k článkům v médiím, kterých bude 18. prosince jistě požehnaně. Vstup na akci je volný. Pozváni jsou všichni, kdo se během večera budou chtít na chvíli zastavit a sami přečíst, nebo si jen poslechnout pasáž z některého Havlova textu.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Alfred ve dvoře nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Alfred ve dvoře

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!