Skupina Zrní chystá křest nového EP Spící. Uskuteční se v Lucerna Music Baru

Skupina Zrní chystá křest nového EP Spící. Uskuteční se v Lucerna Music Baru  

Nejnovější nahrávka Spící, kterou vydala kapela Zrní v říjnu tohoto roku, tematicky navazuje na předchozí desku Jiskřící. Nyní ji pokřtí společně se zpěvníkem Já, Zrní, a to 17. prosince v Lucerna Music Baru.

Čtyři skladby, které tvoří EP Spící, měly být původně součástí desky Jiskřící. Nakonec vyšly v tomto minimalistickém formátu, a to především díky své tematické podobnosti. Původní nahrané verze byly pro účeli tohoto EP ještě více či méně upravené. Kapela Zrní se kvůli nim opět vrátila do studia Ondřeje Ježka, aby upravila mix a jednu písničku dokonce nahrála úplně znovu, a to ve svižnější verzi s přímočařejší aranží.

Aktuální nahrávku kapela pokřtí 17. prosince v Lucerna Music Baru. Návštěvníkům slibuje intenzivní zážitek, autentický pódiový projev a výborné hudební výkony. "Spící už jsme pokřtili na začátku listopadu v Brně na Flédě, ale jak už se pro nás stává tradicí, křty děláme dva, a ten druhej, pražskej, bude v Lucerna Music Baru," vysvětluje Honza Unger, frontman Zrní.

"Těšíme se, protože už víme, že bude plno, a tak to bude silný. S klukama zahrajeme celý Spící, hodně z Jiskřící a všechno možný z jiných desek," vysvětluje Unger. Hostem večera se stane jeho žena, hudebnice Bára Ungerová z hudebního dua DVA. "Připojí se k nám i moje žena Bára a zazpíváme duet Ať, písničku, kterou se mnou zpívá i na desce a ke který jsme spolu natočili i videoklip," dodává.

Pokřtěna nebude ale jen poslední nahrávka, ale také zpěvník Já, Zrní, který je autorským počinem a sbírkou 30 ručně psaných skladeb proložených originálními ilustracemi. "Už máme hodně písniček a sami si nepamatujeme akordy těch starších. A tak jsme se rozhodli udělat zpěvník. Náš kytarista Jukla dal do kupy všechny noty a akordy a jeho žena Marie k nim udělala obrázky," přibližuje Unger.

Foto: NILA

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Lucerna Music Bar nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Lucerna Music Bar

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!