Netradiční výstava v pražském Rudolfinu. Mladí malíři zachytili zkoušky České filharmonie

Netradiční výstava v pražském Rudolfinu. Mladí malíři zachytili zkoušky České filharmonie 

Ve středu 12. prosince začíná netypická výstava v budově Rudolfina. Napadlo vás někdy, jak vypadá taková zkouška symfonického orchestru? Kolik toho obnáší příprava, byť na jediné vystoupení?

Nyní máte jedinečnou možnost se na tuto práci podívat nikoli svýma očima, ale očima devíti studentů pražské Akademie výtvarných umění. Ti měli v průběhu uplynulého roku možnost docházet právě na zkoušky České filharmonie a dívat se pod taktovku dirigentům – konkrétně Jiřímu Bělohlávkovi, Semjonu Byčkovi a Manfredu Honeckovi.

Přímo na místě tak mohli vytvořit skici či hotové kresby a malby, zachycující dojmy ze zvuku tělesa, pohybu dirigentů a hudebníků či ze samotného prostoru síně.

Jedno z děl, které bude na výstavě k vidění. Foto archiv Kláry Sedlo

Jistou exkluzivitu výstavy podtrhuje i to, že středeční odpolední vernisáž je neveřejná. Večer a později v průběhu dvou měsíců k ní ale budou mít pochopitelně přístup všichni návštěvníci koncertů České filharmonie.

Pro veřejnost je expozice ke zhlédnutí dvě prosincová pondělí, a to 17. prosince od 10 do 18 hodin a na Silvestra, kdy je přístupná až od 13 hodin, a poté všechny  tři lednové pondělky do skončení výstavy 25. ledna 2019, vždy od 10 do 18 hodin.

Díla mladých malířů naleznete v přízemním respiriu (bývalé kuřárně) vedle Dvořákovy síně, vstup je z náměstí Jana Palacha.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Rudolfinum - Dvořákova síň nabízí i další akce

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!