Zpívej Praho! Smokie v hlavním městě završili svou Symphony Tour 2018

Zpívej Praho! Smokie v hlavním městě završili svou Symphony Tour 201890%

V sobotu 8. prosince se konečně dočkali i fanoušci v Praze: po sedmi koncertech v Maďarsku, na Slovensku a v České republice zavítali legendární Smokie se svou Symphony Tour 2018 i do hlavního města.

A nepřijeli sami - jako vzácného hosta si pozvali jeden z nejznámějších a nejuznávanějších symfonických orchestrů v Maďarsku, čtyřicetičlenný Danubia Orchestra Óbuda, který jejich písně doprovodil speciálně upravenými aranžemi. Ze svého místa za zády kapely navíc s očividnou radostí ponoukal diváky ke svícení mobily či k tleskání. A stejně jako oni se dobře bavil. Spojení se symfoniky není pro rockové Smokie ostatně nic nového - již v roce 1975 nahrávali své druhé album za pomoci symfonického orchestru v pařížské opeře, a stejně jako tenkrát i dnes to dopadlo více než skvěle.

Smokie. The Symphony Tour 2018. Foto: Ota Hofr, Hofr Servis Foto

Na samotných Smokie ve složení Mike Craft (zpěv, kytara), Terry Uttley (basová kytara, zpěv), Mick McConnell (sólová kytara, zpěv), Steve Pinnell (bicí) a Martin Bullard (klávesy) byla dobrá nálada vidět a hlavně slyšet hned od začátku. Své fanoušky neustále vybízeli k tanci a zpěvu a popichovali je vtípky typu “jestli nebudete zpívat, vyvede vás ochranka” či “musíme na hotel, v televizi běží fotbal”. Především je však hned od prvního hitu I’ll Meet You at Midnight  nenechali vydechnout - v celém více než hodinu a půl trvajícím programu byste marně hledali pomalejší skladbu. Nechyběla česky pronesená slůvka “děkuji” ani česká vlajka na pódiu.

Smokie. The Symphony Tour 2018. Foto: Ota Hofr, Hofr Servis Foto

A diváci rozhodně pobízet nepotřebovali. V zaplněné hale Tipsport areny na holešovickém Výstavišti sice moc místa na tanec nezbývalo, s hity jako Have You Ever Seen the Rain, Something’s Been Making Me Blue, či Wild Wild Angels se mu odolávalo jen těžko. Atmosféru koncertu dokreslovaly projekce fotografií z historie skupiny a světelné efekty, které se, na rozdíl od mnoha jiných koncertů, povedly a nepůsobily rušivě.

Smokie. The Symphony Tour 2018. Foto: Ota Hofr, Hofr Servis Foto

Úspěch večera byl jasný, když po hitu Needles and Pins (jejž u nás s českým textem Mýdlový princ proslavil Václav Neckář) následoval nadšený, téměř tříminutový, aplaus. Následující skladby Don´t Play Your Rock ´n´ Roll To Me a závěrečná Living Next Door to Alice (kterou si pro změnu vypůjčil Karel Zich jako Alenku v říši divů) ho zcela potvrdily. Jen přídavků se fanoušci nedočkali, takže nezbývá než dodat: tak zase příště, Smokie, budeme se těšit!

Smokie. The Symphony Tour 2018. © Ota Hofr, Hofr Servis Foto

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Sportovní hala Fortuna nabízí i další akce

Umělci:

Místo konání: Sportovní hala Fortuna

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!