Prosincové kulturní novinky: Třicetiletí Tatáči, dvě dekády novinářské fotografie i komiksový král moří

Prosincové kulturní novinky: Třicetiletí Tatáči, dvě dekády novinářské fotografie i komiksový král moří 

Kdo nebyl ještě zcela pohlcen vánočním stresem a šílenstvím v nákupních centrech jistě najde chvilku na trochu kultury. A ti, kteří propadli, by měli návštěvu svého oblíbeného divadla, kina či nápadité výstavy zvážit. Jaká je nabídka?

Závěr symfonického turné čeká v Praze na legendární Smokie. Rockeři i s jediným zakládajícím členem Terrym Uttleym zakončí svou českou sérii v Tipsport areně. Právě s basovým kytaristou Uttleym a také klávesistou Martinem Bullardem jsme mluvili ještě před jejich tuzemskými zastávkami. Rozhovor si přečtete zde.

Mezi výstavami upozorňujeme na oslavy třicátého výročí kapely Tata Bojs. Jejich instalaci v centru současného umění DOX doplňují i živá vystoupení partičky kolem Milana Caise. Sám kapelník přiblížil vznik skupiny v malém interview, které najdete ve videu.

Komiksový gigant DC do kin vysílá dalšího zástupce. Aquaman bude napravovat pošramocenou pověst a čelit úspěchům konkurenta z Marvelu, a snad i úspěšně, jak naznačují recenze ze zahraničí. Zajímavým tipem je ale i Záhada Silver Lake, kterou jsme již hodnotili.

V neposlední řadě zveme do pražského Karolina, které vystavuje fotografie z dvou posledních dekád soutěže Czech Press Photo

Výběr víkendových akcí v Praze pravidelně najdete zde. Více prosincové kultury pak tradičně nabízíme v našich videotipech výše.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!