Světoznámá primabalerína Světlana Zacharova se poprvé předvede Praze s představením Amore

Světoznámá primabalerína Světlana Zacharova se poprvé předvede Praze s představením Amore 

Ruská baletní hvězda Světlana Zacharova se předvede pražskému publiku s novým komponovaným představením Amore, a to 10. ledna v Kongresovém centru. Vystoupí zde s předními sólisty a baletními umělci Velkého divadla, třeba s Michailem Lobuchinem či Denisem Rodkinem.

Baletní inscenace s názvem Amore se skládá ze tří děl, které jsou hudebně a náladově rozdílné, spojuje je ale motiv lásky. První část, Francesca da Rimini, je dílem choreografa Jurije Posochova a vychází ze stejnojmenného symfonického díla Čajkovského, který čerpal inspiraci z Danteho Božské komedie.

Další část s názvem Rain Before It Falls je plná abstrakce a mystiky. Autorem je Patrick de Bana, jenž v díle vystupuje i jako sólista a interpret. Balet doprovází barokní Bachova hudba i moderní elektronika.

Poslední dílo Strokes Through the Tails vytvořila choreografka Marguerita Donlon, spojuje v něm mistrovské umění artistů baletu a Mozartovu Symfonii č. 40 g-moll. Oproti předchozí části je pro ni příznačná dobrá nálada.

Součástí návštěvy ruské primabaleríny bude i master class pro žáky Pražské taneční konzervatoře, kteří tak budou mít možnost poznat její umění zblízka.

AMORE Francesca da Rimini. Foto © Roberto Ricci

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Kongresové centrum Praha nabízí i další akce

Místo konání: Kongresové centrum Praha

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!