Třebíčské kulturní středisko nabídne jazzový koncert

Třebíčské kulturní středisko nabídne jazzový koncert 

Elisabeth Lohninger Quartet představí své jazzové umění v třebíčském Národním domě.

Spolu s Elisabeth Lohninger, která své publikum vždy uchvátí především barevností a možnostmi svého hlasu a hloubkou textů, vystoupí také Walter Fischbacher – klavír, klávesy, Petr Dvorský – kontrabas a Martin Novák – bicí. Působí na publikum a kritiky zejména svými groovy zdůrazňujícími originály a bezmeznou radostí ze zpívání a dělání muziky.

Texty Elisabeth jsou hluboké a posilující, berou posluchače na cestu do míst mimo čas a prostor. Kreativita a všestrannost jsou jejími hlavními společníky již od ranných hudebních začátků ve svém rodném Rakousku. Kromě pravidelného vystupování v newyorkských hudebních klubech jako jsou The Jazz Standard, Sweet Rhythm, SOBs, The Knitting Factory a The 55 Bar a The Bitter End navštěvuje často i Evropu v rámci svého koncertního turné.

Evropský a americký tisk ji samotnou označuje jako "oslnivou" a její hudbu jako "nádherně emotivní", "inspirující" a "dokonalou". Elisabeth začala svoji kariéru už jako šestiletá spolu se svými sestrami zpíváním rakouských folkových písní. Vedená svou hudební zvídavostí se však odvážila pustit i do dalších stylů a vystudovala klasickou hudbu a jazz. V roce 1994 se Elisabeth Lohninger přestěhovala do New Yorku City a spojila se s pianistou Walterem Fischbacherem, se kterým založila duo "Perfect Roommates".

V roce 2003 napsala a produkovala svojí první hudbu ke krátkému filmu Heleny Smith "I'm Thursdays", za toto dílo získala cenu the Wasserman Craft Award for Original Score na festivalu the First Run Film Festival v New Yorku. Také spolupracovala na písních pro televizní show "The Precinct", "Alias" a "One Life to Live". Od roku 2002 učí na prestižní New School Jazz Department v New Yorku.

Koncert teto americké jazzové ikony se uskuteční v třebíčském Národním domě už ve čtvrtek 14. dubna, začátek v 19.00.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Třebíčské kulturní středisko nabídne jazzový koncertTřebíčské kulturní středisko nabídne jazzový koncertTřebíčské kulturní středisko nabídne jazzový koncert
 

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!